Împrumutul are o maturitate de 18 ani.

Proiectul se concentrează pe patru componente, potrivit informaţiilor existente pe site-ul Băncii Mondiale.

Prima dintre acestea, raţionalizarea reţelei de spitale, prin consolidarea spitalelor de importanţă majoră, care vor deveni structura principală a reţelei spitaliceşti.

A doua componentă este reprezentată de îmbunătăţirea asistenţei medicale în ambulatorii şi va avea două subcomponente, şi anume dezvoltarea serviciilor specializate secundare şi reducerea numărului de internări în spitale, respectiv dezvoltarea serviciilor de asistenţă medicală primară, la nivelul comunităţilor, prin dezvoltarea unor centre de sănătate multifuncţionale.

A treia componentă are ca obiectiv susţinerea guvernanţei în sectorul sănătăţii şi eliminarea decalajului între strategie şi practică şi creşterea capacităţii şi calităţii serviciilor medicale.

Cea de-a patra componentă are rolul să susţină managementul proiectelor, monitorizarea, evaluarea şi raportarea, prin furnizarea de bunuri, servicii de consultanţă şi nu numai, training şi audit.

Elisabetta Capannelli, country manager al BM, a declarat joi, într-un interviu acordat Bloomberg, că instituţia va aproba vineri un împrumut de 250 milioane euro pentru reforma sistemului de sănătate din România şi că se aşteaptă ca Guvernul să acceseze în acest an o finanţare de 300 milioane euro rămasă dintr-un alt împrumut.

Instituţia financiară internaţională lucrează cu Guvernul la o nouă strategie de parteneriat cu România pentru 2014-20-17, care ar putea include o finanţare de 1 miliard de euro pe an, a arătat Capannelli.


Preluare: MediaFax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și