Banii și obiectele de valoare urmează să fie returnate proprietarilor, după ce va fi posibilă vizitarea navei care se află în fața insulei italiene Giglio.

În confuzia și învălmășeala generală din momentul eșuării vasului, proprietarii au fost mai degrabă preocupați să-și salveze viața decât bijuteriile.

Se preconizează ca, după ce va fi deschis accesul pe pachebot, care va rămâne în fața insulei Giglio până în primăvara anului viitor, toate cele 1.500 de seifuri de pe navă să fie deschise și verificate, în prezența avocaților, pentru ca apoi banii și obiectele de valoare găsite să fie returnate proprietarilor de drept.

Potrivit companiei deținătoare a navei, la bordul navei de croazieră de lux, care are 15 punți, se află sculpturi valoroase și picturi ale unor artiști celebri ca Arnaldo Pomodoro, Emilio Tadini, precum și a unor artiști japonezi la modă. O echipă de experți urmează să decidă dacă se impune restaurarea acestor opere de artă.

Societatea dorește de asemenea să verifice cu atenție nava în vederea posibilelor reparații și să decidă dacă este posibilă utilizarea ei pe viitor. Conform unor informații, vasul ar urma să fie însă dezasamblat. În timpul apropiat, o echipă de scafandri din cadrul Departamentului pentru cazuri de urgență va începe o inspecție detaliată a pachebotului.

Nava de croazieră Costa Concordia, cu 4.200 de persoane la bord, a eșuat la 13 ianuarie 2012 după ce s-a lovit de o stâncă în apropiere de insula Giglio, într-un naufragiu soldat cu 32 de victime.


Preluare: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și