"Din primele cercetări s-a stabilit că acesta ar fi plecat în cursul dimineţii de acasă, spunându-i soţiei ca merge la piaţă în municipiul Gheorgheni. Având în vedere faptul că nu s-a întors la domiciliu până în jurul orei 16:00, soţia împreună cu doi consăteni s-a deplasat la cabana pe care o deţine şi care este situată într-o zonă împădurită, iar pe traseu l-au găsit decedat. Personalul medical care a intervenit la faţa locului a stabilit că decesul ar fi putut surveni în urma leziunilor provocate de un animal sălbatic, cel mai probabil urs", se arată în informarea IPJ Harghita.

Sursa citată a mai arătat că bărbatul a fost găsit la circa 150 de metri de cabana sa, iar soţia şi cei soi consăteni care o ajutau l-au transportat în imobil, cu speranţa că îl vor salva. În acel moment au ajuns la faţa locului poliţiştii, echipa medicală şi salvamontiştii, care au găsit victima în cabană.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, mai precizează IPJ Harghita.

La rândul lor, salvamontiştii din zona Gheorgheni au scris pe Facebook că au fost solicitaţi, sâmbătă seara, să intervină pentru salvarea unei persoane în vârstă, care, conform primelor informaţii, a fost atacată de un urs.

"Ieri seara (sâmbătă seara-nr) echipa noastră a fost solicitată să intervină pentru salvarea unei persoane în vârstă, care, conform primelor notificări, a fost atacată de un urs. Echipa noastră compusă din opt salvatori montani a ajuns repede la faţa locului, în ciuda terenului accidentat şi greu accesibil. Intervenţia a fost foarte dificilă din cauza vremii nefavorabile. În urma căutărilor, victima a fost găsită într-o casă de pădure,dar nu a putut fi readusă la viaţă nici după mai multe încercări. Conform primelor investigaţii şi pe baza gravităţii leziunilor suferite, decesul a intervenit cu mai mult timp înaintea sosirii la faţa locului a echipei de salvatori. După sosirea echipei de criminalistică trupul neînsufleţit al persoanei a fost coborât şi predat autorităţilor", se precizează în postarea Salvamont Gheorgheni.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și