În anul Centenarului Marii Uniri, pe data de 1 octombrie, Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”MARAMUREŞ” sărbătoreşte împlinirea a cincizeci de ani de la înfiinţarea acestei unităţi. Este o zi importantă pentru istoria Armatei Române şi pentru fiecare militar şi personal civil care şi-au pus sau îşi pune în continuare priceperea, experienţa şi abnegaţia în slujba acestei structuri.

Pe parcursul acestei jumătăţi de secol unitatea militară de pe Bulevardul Unirii s-a întrepătruns armonios, prin valorile promovate, cu tradiţiile maramureşene şi cu cele specifice băimărene. Generaţii de tineri s-au format şi s-au instruit în aceşti ani purtând cu ei mai apoi rigurozitatea şi mândria de-a face parte dintr-o unitate militară de elită a Armatei României.

Evoluţia aderării României la NATO şi UE din ultimele decenii a modelat
structura batalionului pe un nou parcurs cuprinzând însuşirea standardelor de lucru în comun cu partenerii Alianţei Nord Atlantice precum şi participarea la misiuni în teatrele de operaţii.

De la înfiinţare şi până în prezent, unitatea a obţinut rezultate excelente şi foarte bune la pregătirea comandamentului şi forţelor iar la exerciţiile cu trageri de luptă desfăşurate în ultimii ani cu armamentul de artilerie în poligoanele Sîi, Dud-Tăuţ şi din Cincu batalionul şi-a confirmat blazonul “proiectilul şi ţinta”.

Pentru rezultatele excepţionale obţinute în cele cinci decenii de existenţă, Batalionul 612 Artilerie Antitanc ”MARAMUREŞ” a fost decorat în anul 2013 cu “Emblema de Onoare a Forţelor Terestre” de către Şeful Statului Major al Forţelor Terestre şi în anul 2018 cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de “Cavaler”, cu însemn de pace, de către Preşedintele României.

Ceremonia organizată luni 24 septembrie, pentru aniversarea a cincizeci
de ani de la înfiinţare va cuprinde dezvelirea plăcii aniversare la sediul instituţiei orele 10.00 şi ceremonialul militar şi religios desfăşurat pe B-dul. Unirii începând cu orele 11.00. şi va fi condus de către comandantul batalionului locotenent-colonel Dănilă Dănuţ-Gabriel.

La mulţi ani,
Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”MARAMUREŞ” !


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și