Daca doriti ceva mai light nu atat de greu si foarte usor de facut, reteta pe care v-o recomandam astazi este : batonase de mozzarella pane.
Nimic mai simplu pentru aceasta reteta avem nevoie de :
400 g mozzarella (din cea tare la calup, nu cea in zer)
3-4 lg de faina
cca 200 g pesmet
cca 80 g parmezan ras
2 oua
ulei pentru prajit
(pt cca 18 bucati)
Modul de preparare :
Se amesteca intr-o farfurie intinsa pesmetul si parmezanul, in alta farfurie punem faina si intr-un bol batem ouale.
Taiem mozzarella in bastonase groase de cca 1 deget, le umezim putin si le dam prim faina, apoi prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmezan.
Daca vreti puteti repeta operatiunea, sa le dati inca o data prin ou si apoi pesmet, pentru a avea o crusta mai groasa.
Le punem pe o tava pe hartie de copt si le dam la congelator pt cca 2-3 ore (le putem congela 2-3 zile).
Dupa ce au stat la congelator intr-o tighaie se incinge foarte bine uleiul, deoarece acestea se fac la foc iute.
Se pot servi reci sau caldute cu un sos de iaurt cu usturio sau orice sos preferati.