Nimic mai simplu pentru aceasta reteta avem nevoie de :

400 g mozzarella (din cea tare la calup, nu cea in zer)

3-4 lg de faina

cca 200 g pesmet

cca 80 g parmezan ras

2 oua

ulei pentru prajit

(pt cca 18 bucati)

Modul de preparare :
Se amesteca intr-o farfurie intinsa pesmetul si parmezanul, in alta farfurie punem faina si intr-un bol batem ouale.

Taiem mozzarella in bastonase groase de cca 1 deget, le umezim putin si le dam prim faina, apoi prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmezan.

Daca vreti puteti repeta operatiunea, sa le dati inca o data prin ou si apoi pesmet, pentru a avea o crusta mai groasa.

Le punem pe o tava pe hartie de copt si le dam la congelator pt cca 2-3 ore (le putem congela 2-3 zile).

Dupa ce au stat la congelator intr-o tighaie se incinge foarte bine uleiul, deoarece acestea se fac la foc iute.

Se pot servi reci sau caldute cu un sos de iaurt cu usturio sau orice sos preferati.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și