Festivitatea de inaugurare a debutat cu o slujbă de sfinţire, oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul ortodox de Chioar, preotul Nicolae Petruş, şi secretarul Protopopiatului Chioar, preotul Ciprian Coza. De asemenea, a participat la festivitate şi protopotul greco-catolic de Chioar, preotul Vasile Butean. Invitaţi de onoare ai evenimentului au fost prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan, primari şi viceprimari din localităţile învecinate, precum şi prieteni şi simpatizanţi ai echipei de fotbal „Progresul” Şomcuta Mare.

# O locaţie modernă pentru sportivi

Investiţia finalizată este una deosebit de importantă pentru oraş, având în vedere faptul că de acum sportivii locului vor avea propria arenă pentru antrenamente şi jocuri, iar activităţile sportive din Şomcuta Mare se vor putea organiza într-o locaţie modernă, la standarde europene, care răspunde cu brio tuturor rigorilor impuse în domeniu. Investiţia este una cu bătaie lungă, deoarece lucrările au fost demarate în anul 2009, iar vreme de câţiva ani au fost blocate din lipsa banilor şi a altor probleme întâmpinate cu una dintre firmele constructoare. Fondurile necesare implementării proiectului provin din bugetul local, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.450.000 lei.

„Suntem bucuroşi că am reuşit să ducem la bun sfârşit un proiect demarat în urmă cu mulţi ani. Este vorba de o baza sportivă ultramodernă, o investiţie care constă în amenajarea unui teren de fotbal oportun pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, dotat cu nocturnă, pistă de atletism, groapă de sărituri, precum şi vestiare funcţionale, grupuri sanitare şi o magazie. Avem o tribună cu o capacitate de 380 de locuri, cu posibilitate de extindere. Atât sportivii din oraşul nostru, cât şi membrii comunităţii locale se vor putea bucura de-acum de condiţii deosebite la efectuarea antrenamentelor şi a exerciţiilor fizice. Ne dorim nespus ca şi rezultatele obţinute de fotbaliştii noştri să fie îmbunătăţite pe viitor, având în vedere faptul că vor putea realiza toate antrenamentele şi jocurile acasă”, a punctat primarul oraşului, Gheorghe Ioan Buda.

# Competiţii sportive la nivel interjudeţean

Pentru realizarea bazei sportive, au lucrat doua firme de construcţii, pe timpul a trei administraţii locale, în mandatele a trei primari. Inaugurarea obiectivului nu se putea face fără testarea propriu-zisă a terenului de fotbal. Astfel, a avut loc un meci amical, festiv, ai cărui protagonişti au fost echipele „Progresul” Şomcuta Mare, respectiv ACS Fotbal Comuna Recea, scorul final fiind de 4 la 3 în favoarea şomcutenilor. De precizat e faptul că terenul de fotbal este dotat cu sistem modern de irigare şi a fost omologat pentru desfăşurarea de competiţii sportive de nivel interjudeţean.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și