Ei au descoperit ca sugarii care au petrecut cel putin o noapte pe saptamana departe de mamele lor au avut atasamente mai nesigure pentru mama, comparativ cu copiii care au avut mai putine nopti sau si-au vazut tatal doar in timpul zilei.

Samantha Tornello, autorul principal al studiului si un doctorat candidat in psihologie la Universitatea din Virginia, a declarat: "Judecătorii de multe ori se gasesc ia decizii cu privire la custodie, fara sa stie de fapt ce poate fi in interesul superior al copilului, pe baza de cercetare psihologica."

Ea a adaugat ca atasamentele sunt definite ca o conexiune de durata, profunde, emotionale intre un copil si ingrijitor care se dezvolta in primul an al copilului si serveste ca baza pentru atasamente sanatoase si relatii mai tarziu in viata.

Sustinand ca studiul este important avand in vedere numarul mare de parinti care traiesc separat, ea a declarat ca studiul ridica un semn de intrebare: "Le-ar fi mai bine bebelusilor daca si-ar petrece noptile cu un singur parinte sau daca ar dormi mai rar intr-un alt camin?". Cercetatoarea este de parere ca indiferent care dintre parinti este principalul ingrijitor al bebelusului, acesta ar trebui sa petreaca fiecare noapte cu parintele alaturi de care traieste cel mai mult. Ea a adaugat ca atunci cand bebelusul doarme in mai multe case, el ar putea fi afectat.

"Dorim ca bebelusul sa fie atasat de ambii parinti, insa in cazul separarii, un copil ar trebui sa pastreze cel putin un atasament sigur", a mai explicat Tornello.


Preluare: ziarmm.ro , telegraph.co.uk

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și