Potrivit legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, semnele electorale trebuie să se deosebească de cele anterior înregistrate de alte formaţiuni, având în vedere că ele aparţin de drept primei formaţiuni care a depus cererea. În acest caz, notează BEC, este vorba despre Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiune care a candidat la alegerile locale.

Biroul Electoral Central transmite că, la verificarea datelor din instanţă, pe 16 octombrie, când USR a depus cererea privind semnul electoral, fuziunea cu USB nu era finalizată printr-o hotărâre definitivă şi nu a fost înregistrată la Tribunal. Din acest motiv, BEC a decis să respingă înscrierea semnului electoral al USR, care va trebui acum să îşi aleagă o nouă prezentare grafică.

În motivarea contestației depusă de PSD se arată că este nelegală completarea Biroului Electoral de Circumscripție nr.43 cu un reprezentat USR, deoarece:

– listele susținătorilor Uniunii Salvați România sunt nelegale;

-Partidul Uniunea Salvați România nu are denumirea prescurtată USR și nu are semnul electoral care apare pe listele cu susținătorii pentru alegerile din decembrie 2016;

– Președintele USR sau reprezentantul acestui partid nu este Nicușor Daniel-Dan.

Contestatarul (c.n.PSD) mai arată că USR nu există în Registrul partidelor politice sub forma prezentată, iar fuziunea sa cu o altă entitate se află în procedură de judecată de fond.

BEC a admis contestația formulată de Partidul Social Democrat împotriva procesului verbal nr. 69/18.10.2016 al Biroului Electoral de Circumscripție nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.


Preluare: ActualMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și