"La ora aceasta sunt achitat de cinci judecători şi condamnat de către trei judecători de acelaşi rang, pentru că a fost opinie 3 la 2. Deci, trei judecători şi cu doi judecători înseamnă cinci judecători de la cea mai înaltă jurisdicţie din România şi am fost achitat de cinci şi am fost condamnat de trei. Acum, trageţi voi concluzia, ce se va întâmpla în continuare. Eu nu am vrut să fac pe la CEDO nimic, dar acum trebuie să fac, ca să-mi apăr familia. O să stau cât o să stau acolo, dar după aceea, ca să pot să fac o revizuire, trebuie să atac la CEDO. O să dureze vreo patru-cinci luni până câştig o sentinţă CEDO şi după care să se refacă revizuire în România, pentru că aceasta este o anomalie, cum adică să fii achitat de cinci judecători şi să fii condamnat de trei judecători?", a declarat George Becali la Palatul Parlamentului.

El a spus că urmează să meargă acasă, la familie, după care îşi va face bagajele şi se va prezenta organelor în drept.

„Merg acasă la familie şi rog organele care sunt în drept să aibă măcar un minim de decenţă, şi de eleganţă şi de respect să aştepte să mă prezint singur, să nu vină cu tot felul de mascaţi. (...) Dacă ei au crezut că o să dea drumul la Schengen cu Becali, e problema lor. (...) Mi-am încurajat familia, singurul lucru e că sora mea a leşinat. În rest... mama e tare, e credincioasă, zice că aşa a vrut Dumnezeu”, a spus Becali.

George Becali şi-a exprimat regretul că nu a rămas europarlamentar, dar şi că s-a întors în ţară. În context, el a afirmat că ar putea să-i ceară graţierea preşedintelui Băsescu.

„Cel mai mare regret e că nu am rămas europarlamentar. (...) Şi un alt regret este că trebuia să stau să aştept sentinţa şi îmi vedeam de treaba mea. (...) Prima dată la asta m-am gândit (n.r. - să-i cer graţierea preşedintelui Băsescu). Dacă vrea 35% încredere. (...) De ce să nu (n.r. - mă pun la dispoziţia preşedintelui)? (...) Mi-e ruşine să cer libertatea mea pentru familia mea? (...) Un act creştinesc... ţi-e ruşine să-l ceri? Voi face toate demersurile pe care le pot face - smerenie, orice -, le voi face pentru ca să fiu liber pentru familia mea. Nu-mi cad galoanele dacă cer, se poate, e legal. Eu o cer, graţierea. Vrea să o dea, bine, nu vrea să o dea, iară bine”, a afirmat deputatul.

Despre echipa sa de fotbal, Steaua, Becali a susţinut că nu are nevoie de finanţare şi va merge până la capăt. El a adăugat că va rămâne cu satisfacţia de a se uita la meciurile echipei în închisoare.

George Becali a mai afirmat că se simte trădat de statul român. "Sunt trădat de statul român, aşa sunt eu, trădat, acum. Statul român care înseamnă procurori, judecători, instituţii", a mai spus el.

Întrebat dacă va pleca din ţară după ispăşirea pedepsei, el a răspuns că nu va pleca din "pământul sfânt".

George Becali a mai spus că regretă faptul că a intrat în politică. "Nu intram în politică, nu aveam problemele pe care le am. Mai eram condamnat acum? Ei l-au condamnat pe europarlamentarul şi pe deputatul George Becali. Aşa a fost soarta mea şi asta e crucea pe care trebuie să o duc. O duc şi cu asta basta", a mai declarat Becali.

În final, el le-a cerut ziariştilor să nu îl mai urmărească, precizând că nu va mai da niciun interviu.

George Becali a plecat de la Parlament împreună cu Mihai Stoica şi cu încă două persoane.

Deputatul George Becali a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Instanţa a decis să schimbe însă condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare primită anterior de Becali în dosarul sechestrării de persoane în pedeapsă de 3 ani cu executare.

Cele două pedepse au fost contopite şi George Becali va face pedeapsa cea mai mare, şi anume de 3 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și