Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, prin rezoluţia din 9 mai 2013, ora 21.00, au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuita Anisorac Mariana, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav. Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori au rezultat ca in data de 3 aprilie 2013, în jurul orelor 22.00, învinuita Anişorac Mariana, care se afla în locuinţa bunicului său, numitul D.M., în localitatea Petrova a folosit violenţe şi a suprimat viaţa fiului său A.V., în vârstă de doua săptămâni.

În cursul cercetărilor au apărut suspiciuni privind starea de sănătate psihică a învinuitei Anişorac Mariana, astfel că s-a dispus internarea acesteia într-o unitate sanitară în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, pentru a se stabili dacă în momentul comiterii faptei a acţionat cu discernământ.

În cauză cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare. "Precizăm că, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie" au aratat procurorii de caz.


Preluare: infomm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și