Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, prin rezoluţia din 9 mai 2013, ora 21.00, au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuita Anisorac Mariana, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav. Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori au rezultat ca in data de 3 aprilie 2013, în jurul orelor 22.00, învinuita Anişorac Mariana, care se afla în locuinţa bunicului său, numitul D.M., în localitatea Petrova a folosit violenţe şi a suprimat viaţa fiului său A.V., în vârstă de doua săptămâni.

În cursul cercetărilor au apărut suspiciuni privind starea de sănătate psihică a învinuitei Anişorac Mariana, astfel că s-a dispus internarea acesteia într-o unitate sanitară în vederea efectuării expertizei medico-legale psihiatrice, pentru a se stabili dacă în momentul comiterii faptei a acţionat cu discernământ.

În cauză cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta şi instituirea răspunderii judiciare. "Precizăm că, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie" au aratat procurorii de caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și