Alexandra Verzeș din Baia Mare spune însă că biscuiții de casă, pregătiți după o rețetă proprie, sunt mult mai gustoși dacă se aleg ingrediente cât mai sănătoase. Ea recomandă ca smântâna, ouăle și făina să fie târguite direct de la micul producător din piață.

"Rețeta este destul de simplă și necesită doar un pic de răbdare. E nevoie de o ceașcă de unt topit, una de smântână, două cești de zahăr, o cană de făină, un ou, un plic de praf de copt. Prepararea e una care poate fi la îndemâna oricărei gospodine care dorește să încerce biscuiții de casă. Se frământă un aluat potrivit, se întinde foaia pe masă, apoi se taie în forme diferite — deja în unele magazine se pot găsi asemenea forme ori se pot comanda on-line. Odată formele tăiate, se pun în tava acoperită în prealabil cu hârtie pentru copt, apoi se introduc în cuptor, la un foc mediu, până prind o pojghiță ușor întărită", explică Alexandra Verzeș.

Biscuiții de casă sunt un excelent desert pentru copii, dar pot însoți cafeaua de dimineață sau un ceai. În funcție de imaginația gospodinei, pe lângă ingredientele amintite se mai poate folosi scorțișoara și zahărul vanilat, însă în cantități mici, doar pentru a da gust preparatului.

Alexandra a recomandat ca în momentul servirii, gazda să specifice invitațiilor sau prietenilor invitați la cafea ori ceai că au plăcerea să însoțească licoarea cu biscuiți de casă și neapărat să ceară și părerea invitaților despre calitatea bunului servit.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și