Adolescentul a fost prins în cursul zilei de vineri, alături de alți trei tineri care participaseră la altercația soldată cu moartea unui băiat de 14 ani, de etnie romă, și primise mandat de reținere pentru 24 de ore.

În data de 2 mai, polițiștii bistrițeni au fost sesizați prin serviciul unic de urgență 112 cu privire la faptul că un copil a fost găsit decedat în apropierea unei căi ferate industriale din municipiul Bistrița. La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare, însoțită de procurorul criminalist, care au identificat cadavrul unui minor originar din comuna Bobâlna, județul Cluj, ce prezenta o plagă înjunghiată în zona sternului și o lovitură la cap.

În urma cercetărilor s-a stabilit că între minorul decedat și alți trei tineri, pe care îi cunoștea, intervenise un conflict spontan. Ceilalți trei erau un adolescent de 14 ani din Bistrița, un tânăr de 17 ani și un altul de 19 ani din comuna Șieuț și un bărbat de 32 de ani din localitatea Dipșa. După ce l-au agresat pe băiat, cei patru au fugit, însă au fost prinși la scurt timp de către polițiști, pe baza informațiilor furnizate de mama și sora mai mică a victimei.

Polițiștii au găsit, de asemenea, și arma crimei, un briceag, iar cadavrul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Celelalte trei persoane implicate în altercație nu au fost reținute.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și