Anunțul a fost făcut sâmbătă, când premierul Boris Johnson a venit într-o vizită surpriză la Kiev, a discutat cu președintele Volodimir Zelenski și chiar s-a plimbat împreună cu acesta pe străzile din capitala ucraineană, luându-i prin surprindere pe trecători. Vineri, Londra anunțase deja că trimite în Ucraina 800 de rachete antitanc.

„Vreau să încep, Volodimir, prin a admira încă o dată curajul poporului ucrainean în respingerea agresiunii îngrozitoare la care am asistat. În ultimele săptămâni, lumea a descoperit noi eroi, iar aceștia sunt locuitorii Ucrainei. Rușii credeau că Ucraina poate fi învinsă în câteva zile, iar capitala Kiev va cădea în câteva ore în fața armatei lor. Cât de mult s-au putut înșela! Cred că ucrainenii le-au arătat curajul unui leu, iar tu, Volodimir, ai fost răgetul leului. Cred că prin ceea ce a făcut Putin în locuri ca Bucha și Irpin, crimele sale de război i-au pătat permanent reputația, dar și pe a guvernului său”, i-a spus premierul britanic Boris Johnson președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Zelenski: Celelalte țări ar trebui să urmeze exemplul Marii Britanii

„Sunt recunoscător Marii Britanii, deoarece continuă și intensifică sancțiunile (la adresa Rusiei - n.r.) și de asemenea asigură un sprijin semnificativ Ucrainei, prin consolidarea capacității noastre de apărare. Celelalte țări democratice ar trebui să urmeze exemplul Marii Britanii. A venit momentul să impună un embargo total asupra resurselor energetice ale Rusiei și să sporească livrările de armament furnizate nouă”, i-a răspuns Volodimir Zelenski premierului Boris Johnson.

Regatul Unit va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete antinavă pentru a susţine Ucraina împotriva invaziei ruse, a anunţat Downing Street sâmbătă, după întâlnirea avută la Kiev de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski cu premierul britanic Boris Johnson. Ajutorul se adaugă celui format din echipamente militare de ultimă generaţie în valoare de 100 de milioane de lire sterline (130 de milioane de dolari), anunţat vineri de Londra.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și