În prezenţa conducerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş şi a reprezentanţilor autorităţilor locale, preotul militar dr. Achim Daniel, a oficiat slujba de sfinţire a noului sediu al Postului de jandarmi montan Borşa, care a fost dat în folosinţă ca urmare a demersurilor iniţiate de către Jandarmeria Maramureş şi sprijinite de către autorităţile publice locale.

Postul de jandarmi montan îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor actuale şi a nevoilor operative. Fiind un sediu comun cu Serviciul Salvamont şi Garda de Intervenţie Borşa din cadrul I.S.U. Maramureş reprezintă un real avantaj în pregătirea şi desfăşurarea acţiunilor celor trei instituţii.

Postul de jandarmi montan reprezintă structura specializată, care execută misiuni specifice, precum prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în ariile naturale protejate, precum şi pe traseele turistice, asigurarea ordinii publice la manifestările care se desfăşoară în locuri publice cu public numeros (concursuri, acţiuni promoţionale, spectacole, manifestări sportive, etc.), intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în situaţia producerii unor conflicte, menţinerea ordinii publice în zonele de agrement situate pe trasee turistice şi căutarea, descoperirea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate, în zona montană, dar şi acordarea primului ajutor medical prin efectuarea unor acţiuni pentru salvarea persoanelor care au suferit o accidentare sau îmbolnăvire acută în zona de competenţă.

Cetăţenii pot solicita direct intervenţia jandarmilor montani sau prin intermediul numărului unic de urgenţă 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și