Discutiile au debutat cu presa de fata, insa, ulterior, Ana Moldovan, inspectorul general al institutiei a cerut ca jurnalistii sa nu asiste la dialogul purtat intre parinti si reprezentantii ISJ. Din motive tehnice (!), ne-a spus Ana Moldovan. Asta cu chestiunile tehnice e chiar inovatoare. O sa o tinem minte.

Parintilor li s-a explicat faptul ca elevii nu au parte de cele mai bune conditii la scoala unde au invatat pana acum (situata pe strada Garlea) si ca naveta de cativa kilometri ar fi un impediment peste care copiii ar putea trece fara probleme, beneficiile unei scoli dotate corespunzator si cu spatii mai generoase fiind importante pentru educatia celor mici.

De cealalta parte, familiile elevilor au pus in vedere inspectorilor scolari faptul ca scoala s-a inchis la dispozitia directorului, desi ISJ, cu acordul Consiliului Local Borsa, a avizat favorabil planul de invatamant pentru anul scolar 2019 – 2020. Conditiile necorespunzatoare ale cladirii nu influenteaza negativ actul educational, au precizat parintii, care au solicitat primirea copiilor la scoala Garlea.

Asa cum se intampla in multe cazuri, adevarul este undeva la mijloc. Scoala Garlea nu ofera cele mai bune conditii pentru desfasurarea cursurilor, iar elevii, 17 la numar, sunt nevoiti a invata in sistem simultan de cinci grupe de scolarizare intr-una singura. Pe de alta parte, naveta zilnica, intr-o regiune muntoasa, reprezinta un mare impediment atat pentru copii, cat si pentru parinti. Solutia cu mijloc de transport asigurat de autoritatea locala nu este atat de simpla si sigura precum pare. Iarna trecuta, de pilda, microbuzul care transporta elevii de gimnaziu a ramas impotmolit in zapada, copiii fiind cei care au scos masina din nameti.

In ceea ce priveste autoritatea locala, atitudinea este una diferita, in functie de interlocutor. Chestionat telefonic in ceea ce priveste intentia conducerii orasului vizavi de scoala primara proaspat inchisa, primarul Sorin Timis a precizat ziaristilor faptul ca, daca ISJ ii cere, atunci va aloca fonduri pentru investitiile necesare la cladirea unitatii de invatamant Garlea. In schimb, reprezentantii ISJ ne-au declarat ca, in cadrul discutiilor avute cu primarul Timis, acesta din urma le-a spus ca nu are in vedere investitii la scoala respectiva.

Intalnirea parintilor cu inspectorii ISJ nu a solutionat problema, conducerea institutiei anuntand faptul ca, in cursul zilei de marti, 17 septembrie, este programata o vizita la scoala din Borsa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și