Poliţiştii din Borşa, împreună cu cei de la Serviciul de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat ieri pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi a transporturilor ilicite de material lemnos.

Astfel, în jurul orei 21.20, pe strada Victoriei din oraşul Borşa a fost depistat un autovehicul ce tracta o semiremorcă cu care era transportaţi 27 mc lemn de esenţă răşinoase. Conductorul auto, un bărbat de 27 de ani, din Borşa, nu a putut prezenta avizul de însoţire a mărfii şi nici alte documente necesare justificării legalităţii transportului.

Lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa iar borşeanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5 000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Pentru protejarea fondului forestier şi pentru depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte ilicite în acest domeniu, poliţiştii maramureşeni continuă activităţile de verificare şi în perioada următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și