Stomatologul Horatiu Dinca, aflat printre organizatorii protestului de sambata, a precizat ca mitingul nu va avea conotatii politice si ca se bazeaza pe participarea unui numar foarte mare de localnici care sunt revoltati de starea deplorabila a DN 18. El a precizat ca se intentioneaza o dublare a protestelor in zona Carlibaba – Ciocanesti, din judetul vecin, unde lucrarile de reabilitare au fost de asemenea suspendate.

Miscarea de protest este organizata in ideea de a sensibiliza autoritatile in privinta situatiei infrastructurii rutiere din Maramures. Oamenii se arata revoltati de faptul ca numerosi politicieni au vehiculat informatii legate despre deblocarea fondurilor si repornirea lucrarilor de reabilitare pe DN 18, dar ca banii intarzie sa ajunga in judet iar soseaua a ramas in continuare plina de gropi si denivelari.

Grupul protestatarilor a mentionat ca se va cere, sambata, oprirea camerelor de supraveghere pentru roviniete amplasate in zona pana la finalizarea lucrarilor de asfaltare. Ei considera o ineptie faptul ca sunt obligati sa plateasca o taxa pentru utilizarea unui drum national care este foarte prost si care le distruge masinile.

In comentariile lansate pe Facebook cu privire la protest, borsenii arata ca nu mai vor sa fier considerati cetateni de mana a doua si reclama faptul ca turismul, care e printre putinele resurse ale zonei, este grav afectat de starea proasta a drumurilor. Online se arata ca mitingul va fi unul pasnic dar ca se are in vedere blocarea soselei, pentru ca mesajul sa fie inteles foarte bine de autoritatile care pana acum i-au ignorat pe maramureseni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și