În anul 2010, Ovidiu Nemeș, în calitate de viceprimar la acea vreme, a semnat fără acordul Consiliului local un contract cu o firmă din Oradea pentru instalarea de parcometre în Sighet. Primăria Sighet urma să plătească acestei firme o sumă cuprinsă între 9.000 - 10.000 lei / lună sub formă de chirie pentru aparatele de taxare, iar banii proveniți din taxarea parcărilor să se facă venit la bugetul local al municipiului.

Această chirie s-a plătit timp de câteva luni, brusc renunțându-se la a se mai plăti contravaloarea chiriei. Firma în cauză a ridicat puținele aparate de parcare montate în oraș și a dat Primăria în judecată pentru nerespectarea contractului. Firma a câștigat toate procesele până acum, Primăria Sighet fiind obligată să plătească acestei societăți din Oradea sume colosale - în total peste 600.000 lei (6 miliarde lei vechi).

Deși inițial suma nu era atât de mare, fiind mai mică de 100.000 lei, în trei ani, din cauza contractului prost pe care Ovidiu Nemeș l-a semnat cu această firmă, s-a ajuns la suma colosală de peste 600.000 lei. Diferența de 5 miliarde de lei este constituită din penalitățile aplicate soldului de 1% / zi întârziere, cheltuieli de judecată și daune.

DNA îl suspectează pe Ovidiu Nemeș că întreaga poveste este o afacere pusă la cale de către actualul primar pentru a câștiga foloase necuvenite de peste 200.000 lei (2 miliarde de lei). În fapt DNA crede că de la bun început înțelegerea a fost ca Primăria Sighet să nu mai plătească chiria și să piardă procesul intenționat. După câștigarea procesului și încasarea sumelor cuvenite, peste 600.000 lei, firma din Oradea urma să îi plătească un paraîndărăt lui Ovidiu Nemeș de 200.000 lei (2 miliarde lei vechi).

În susținerea teoriei conform căreia Ovidiu Nemeș a făcut astfel încât Primăria să piardă procesele stă faptul că niciun jurist nu s-a prezentat din partea Primăriei la procese, astfel Primăria pierzând procesele prin neprezentare.

Totodată DNA urmează să îl ancheteze pe Ovidiu Nemeș pentru că a semnat contractul cu firma în cauză fără acordul Consiliului local, deși legea impunea acest lucru.

Atenția DNA a fost atrasă de faptul că la începutul lunii Iulie 2013, firma din Oradea a reușit prin hotărâre judecătorească blocarea conturilor Primăriei de la Trezoreria Sighet. Acest fapt a fost ținut ascuns de către primarul Nemeș. Surse din Primăria Sighet ne-au declarat în exclusivitate pentru Sighet 247 și sub protecția anonimatului că la Trezoreria Sighet lucrează o verișoară de-a lui Ovidiu Nemeș, poreclită MIMI, care i-a dat primarului un răgaz să rezolve „problema”, ascunzând între timp publicului că Primăria are conturile blocate.

Primarul Nemeș a căzut la pace cu firma din ORADEA pentru deblocarea conturilor până la finalizarea tuturor proceselor, avansând chiar și un termen de plată a celor peste 600.000 lei.

Aceeași firmă din Oradea se pare că a făcut mai multe lucrări în municipiul nostru, parte din acestea fiind obținute prin intermediul societății Urbana, care este aflată în subordinea Consiliului local Sighet. Reamintim că societatea Urbana este condusă de către dl. Ioan Șuștic, prieten la cataramă cu primarul Nemeș. Sursele noastre indică faptul că dl. Șuștic are un salariu de aproximativ 10.000 lei / lună (100 milioane lei vechi).

Surse din Primărie au declarat ÎN EXCLUSIVITATE pentru SIGHET 247 și sub protecția anonimatului că în momentul în care DNA a solicitat contractul încheiat cu societatea din Oradea, Ovidiu Nemeș a trimis DNA-ului doar o copie simplă, fără ca aceasta să fie certificată „Conform cu originalul”, așa cum avea obligația, cu scopul de a întârzia ancheta. Aceleași surse ne-au spus că primarul Nemeș este speriat de acțiunea DNA și că încearcă să rezolve cu firma din Oradea ca aceasta să renunțe la pretențiile financiare, sperând astfel să scape basma curată.

Faptele de care Ovidiu Nemeș este suspectat sunt foarte grave și aduce prejudicii imense Sighetului și sighetenilor. Dacă cele descrise mai sus se vor adeveri, asta va demonstra că Ovidiu Nemeș are ca singur interes să se îmbogățească și a fost capabil să îi păgubească pe cetățenii municipiului cu suma de peste 6 miliarde de lei, doar pentru a primi și el 2 miliarde din aceștia.

Reamintim că în presa centrală au apărut articole în care Ovidiu Nemeș era acuzat că a furat în urmă cu mai puțin de 10 ani în Franța din aparatele de parcare. Se pare că Ovidiu Nemeș are o afinitate pentru aceste aparate de parcare, însă acestea s-ar putea dovedi fatale pentru aspirațiile politice pe care domnia sa le are, dorind să devină președinte PNL Maramureș. Asta dacă DNA îl va trimite în judecată și va fi condamnat.

Ovidiu Nemeș este urmărit în mai multe dosare de către DNA: achiziții de TIR-uri prin interpuși, deținerea de diverse afaceri prin interpuși, a unei herghelii și a unui trust de presă local. Asupra acestor dosare vom reveni în articole viitoare.

Sighet 247 oferă DREPT LA REPLICĂ oricând și oricui care se simte lezat de articolele apărute. Sighet 247 va publica orice răspuns / drept la replică pe care îl vom primi pe adresa redacției. Sighet 247 este un portal de știri independent și dorește informarea cât mai corectă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și