Urmare a acestei decizii, operatorii de colectare a gunoiului menajer de pe raza Maramureșului Istoric au ajuns în imposibilitatea de a mai colecta gunoiul, așa că activitatea de colectare a fost suspendată, iar mașinile stau în garaj.

Până la acest moment nu există nicio soluție legat de rezolvarea situației. Dacă nu se găsește o soluție în scurt timp, în decurs de două-trei zile, gunoiul menajer urmează să se acumuleze în cantități mari în zona tomberoanelor de gunoi.

Cele mai afectate zone vor fi cartierele de blocuri, unde gunoiul neridicat se va aduna în mari grămezi, devenind un adevărat focar de infecție.

Problemele se pare că sunt pentru întreg județul Maramureș, nu doar pentru Maramureșul Istoric. Astăzi, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș a suspendat pentru firmele Drusal și Herodot Grup autorizațiile de funcționare, până la completarea documentației de mărire a capacității rampei provizorii de stocare a deșeurilor. Astfel, din acest moment s-a sistat prestarea serviciilor de colectare a gunoiului, dar și se salubrizare în mun. Sighet și în restul localităților din județ.

Legat de situația din municipiul Sighet, firma Herodot are contract cu Eco Bihor, care acceptă să primească zilnic două mașini de gunoi menajer din Sighet, cantitate total insuficientă pentru nevoile orașului.
Pentru transportul măcar a două mașini de gunoi în județul Bihor, este însă nevoie ca Primăria Sighet să asigure o stație de transfer (platformă betonată) temporară și să se aprobe noile tarife, care vor crește substanțial. Încă nu s-a luat nicio decizie la nivel local pe această temă.

Pentru ziua de mâine, 7 august 2020, este programată o întâlnire a Consiliul de urgență al județului pentru a identifica posibile soluții.

A C T U A L I Z A R E:

Comitetul județean pentru Situații de Urgență a anulat decizia luată de Agenția pentru Protecția Mediului și au decis ca groapa de gunoi temporară de la Cămara să funcționeze în continuare până în luna februarie 2021, așa cum prevedea autorizația inițială de mediu. Anunțul a fost făcut de către primarul mun. Sighetu Marmației, Horia Scubli.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și