Articolul semnat de Cornel Ivanciuc prezintă cum primarul municipiului dorește dărâmarea unei clădiri istorice din centrul municipiului pentru a face cale de acces la o parcare (n.r. parcarea ce se dorește a fi construită în spatele clădirii finanțelor publice).

Imobilul în cauză denumit „Casa pălărierului”, situat pe strada Bogdan-Vodă nr. 26, este clasificat în lista actualizată a monumentelor istorice cu numărul MM-II-m-B-04693, publicată în Monitorul oficial al României, partea I, nr. 670 bis / 1 octombrie 2010.

Această clădire a fost ridicată în 1833 de un polonez, fiind considerată de o importanță deosebită din punct de vedere arhitectural. Conform ziarului „Cațavencii”, primarul municipiului, Ovidiu Nemeș, a anunțat în ședința de Consiliu local din 30 aprilie a.c. că va face toate demersurile pentru declasificarea imobilului și va dispune dărâmarea acestuia, în vederea asigurării accesului la o parcare de mașini.

Imobilul are o vechime de aproape 200 de ani, este în stare bună și bine întreținut, iar cei de la „Cațavencii„ nu înțeleg de ce Ovidiu Nemeș are „probleme” cu acest imobil și dorește dărmâmarea acestuia.

Acum ne întrebăm și noi de ce nu se poate face accesul în noua parcare pe lângă clădirea în care se află Administrația finanțelor, iar strada Corneliu Coposu să devină alee pietonală începând de lângă Finanțe? De ce trebuie dărâmate chiar și clădirile istorice din municipiu? Sau dorința de demolare a primarului să fie doar o continuare a distrugerii de spații verzi din municipiu? Ce mai urmează?

Articolul din ziarul „Cațavencii” se încheie cu o acuză gravă la adresa primarului Nemeș - se arată că Ovidiu Nemeș în tinerețe avea ca ocupație „jefuirea cu patentul a ceasurilor de parcare din Franța, în calitate de rezident român”.

Sighet 247 a solicitat în scris prin e-mail un punct de vedere al primarului Ovidiu Nemeș cu privire la aceste acuze grave care i se aduc, solicitare trimisă pe adresa de mail oficială trecută pe site-ul primariei: primar@primariasighet.ro. Nu am primit niciun răspuns în acest sens și dorim să asigurăm cititorii noștri că deîndată ce vom fi primit un punct de vedere al primarului, acesta va fi afișat pe site-ul nostru.

Puteți urmări întregul articol din ziarul „Cațavencii” scanat, anexat mai jos.

catavencii-ovidiu-nemes


Preluare: Ziarul „Cațavencii” - nr. 97 / 15 mai 2013

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și