În prezența mai multor exponenți USR Baia Mare, Radu Trufan, președintele USR Maramureș, a subliniat în debutul conferinței de presă faptul că desemnarea candidatului de către USR pentru primăria Municipiului Baia Mare va fi succedată în perioada imediat următoare de negocieri cu partenerii politici din Alianța Dreapta Unită.

”Este vorba despre desemnarea candidatului USR. Urmează să avem negocieri cu partenerii politici din cadrul Alianței Dreapta Unită - cu PMP, respectiv cu Forța Dreptei - iar în urma acestora vom stabili lista finală cu care vom merge în fața băimărenilor”, a declarat Radu Trufan, președintele USR Maramureș.

Ales cu majoritate.

Ca rezultat al deciziei USR Baia Mare, Brian Cristian, deputat de Maramureș și președinte USR Baia Mare, a fost nominalizat de către colegii săi pentru a candida la funcția de primar al Municipiului Baia Mare. ”Am încredere că decizia colegilor mei este una bună și a avut la bază aspecte precum bunăstarea cetățeanului, creșterea calității vieții băimărenilor și progresul orașului. 2024 ar trebui să fie punctul terminus al administrației publice ineficiente, în care comunitatea noastră, în loc să progreseze, parcă a mers câțiva pași mai în spate. A sosit momentul ca administrația locală să aibă un impact benefic asupra cetățenilor. Baia Mare are nevoie de o administrație locală eficientă, rentabilă, care promovează o conducere participativă. De aceea îmi doresc foarte mult ca toate sectoarele care duc la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea aspectelor ce țin de o viață mai bună în Baia Mare să colaboreze. Mă refer aici să facem o corelare bună între sectorul public, privat și ONG, profesioniști din toate domeniile care să contribuie la un plan pentru un oraș mai prielnic”, a subliniat Brian Cristian, candidatul USR pentru Primăria Municipiului Baia Mare.

În cadrul conferinței de presă, deputatul de Maramureș a prezentat, pe scurt, viziunea sa pentru o administrație-magnet pentru investitori, un oraș verde, în care sănătatea băimărenilor primează, iar educația, cultura și sportul sunt elemente de bază. ”Mă aflu printre parlamentarii de după anii 90 cu activitate consistentă, cu multe proiecte de lege trecute, multe altele care sunt pe circuit ori în curs de implementare. În ultimii trei ani, miam dedicat tot efortul, resursele și abilitățile pe care le am pentru a îmbunătăți calitatea vieții maramureșenilor și, în același timp, a băimărenilor. Valorizarea unei administrații publice stă în potențialul uman. Cred în potențialul uman din Baia Mare, al oamenilor de aici, în profesioniștii pe care îi avem. De aceea venim în fața băimărenilor cu cei mai relevanți oameni pe care USR-ul îi are, care au demonstrat în ultimii ani de administrație”, a adăugat Brian Cristian.

Lista USR Baia Mare pentru Consiliul Local cuprinde următoarele nume:

1. Cristian Brian,
2. Trufan Radu,
3. Ilieș Sorin,
4. Cotos Robert,
5. Buhan Horia,
6. Baias Măndița,
7. Petruț Margareta,
8. Zaharia Bogdan,
9. Weisenbacher Beatrice,
10. Blidar Bogdan,
11. Moldovan Adrian,
12. Cozma Rodica,
13. Iusco Robert,
14. Ofrim Ovidiu,
15. Nagy Andrei,
16. Chindriș Măriuca,
17. Nemeth Andras Zoltan,
18. Zugravu Camelia,
19. Duruș Vlad,
20. Buia Adriana,
21. Dobrican Adrian,
22. Codreanu Anamaria,
23. Selever Janos Răzvan,
24. Bercea Vasile,
25. Rus Adrian,
26. Maghear Adrian,
27. Cheșa Florin Ioan,
28. Conicica Raul,
29. Ardelean Ștefan Călin,
30. Fechete Florin,
31. Covaci Daniel,
32. Hotea Beniamin.

Munca acestei echipe, în tandem cu îndrumarea băimărenilor, va fi expusă curând în cadrul unui program de guvernare locală.

”Îi invit alături de noi pe toți profesioniștii, dar și oamenii simpli care doresc să se implice. Este momentul să fie puse în dezbatere multe teme și probleme care au fost ocolite în ultimii ani. Vom prezenta un plan de guvernare și am toată încrederea că vom putea veni cu soluții credibile, pornind de la o viziune coerentă și cu obiective solide de atins”, a conchis Brian Cristian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și