Grupul de tenori din Republica Moldova Brio Sonores a avut initial noua membrii si a fost infiintat de Ion Bratescu, Prim Maestru de Cor la Teatrul National de Opera si Balet Chisinau. Vara trecuta, la preselectii, cand nimeni nu se gandea ca Brio Sonores ar putea lua marele premiu, tenorii au venit in echipa completa, de noua. Problemele au inceput sa apara insa la inceputul acestui an, cand presa din Republica Moldova a relatat pe larg faptul ca grupul este la un pas sa se desfiinteze dupa ce Bratescu s-a certat cu colegii lui, scrie wowbiz.ro.

Cu toate astea, formatia a continuat sa apara la emisiunea de la PRO TV fara liderul si dirijorul ei si chiar a reusit sa ia marele premiu. Ion Bratescu a parasit grupul, insa sustine ca numele inca ii apartine.

Problema este ca cei opt tenori ramasi in trupa nu au acordul lui Bratescu sa activeze sub numele de Brio Sonores, cu atat mai mult sa participe la un show de televiziune de unde sa plece acasa cu 120.000 de euro. Cel putin asta sustine Ion Bratescu. Pe de alta parte, baietii se apara, spunand ca in semifinala si finala, ei nu s-au bucurat de aportul fostului lor coleg, deci premiul li se cuvine pe drept.

Ion Bratescu a iesit in presa zilele trecute si a confirmat ca s-a certat cu ceilalti tenori, precizand ca Brio Sonores este proiectul lui, insa deocamdata s-a abtinut sa vorbeasca mai mult despre scandalul din interiorul trupei.

"Ma bucur ca numele pe care l-am pus este pe buzele a multor oameni si proiectul meu este apreciat de o multime", a declarat Bratescu pentru wowbiz.ro.

Brio Sonores s-a infiintat in anul 2009, in cadrul Seminarului Teologic "Sfintii Trei Ierarhi" de pe langa Manastirea Zabriceni, initial fiind un cor bisericesc. Colectivul a avut o evolutie calma pina in in anul 2013, cand a inceput sa abordeze genul pop-opera, de atunci a inceput sa cunoasca un mare succes, evoluind in orice tipuri de evenimente. Au participat la diferite concursuri si festivaluri nationale si internationale. La formare a participat fiecare membru in parte, muncind si sacrificind in aceeasi masura timp si resurse pentru dezvoltarea "Brio Sonores". Formatia acum are 8 membri. Varsta este cuprinsa intre 22 si 35 de ani. Valeriu, Adrian si Alexei sunt solisti ai Teatrului de Opera si Balet, iar restul sunt studenti ai Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Toti au pornit de la cor bisericesc si astfel au continuat impreuna sa creeze ceva nou, ceva unic la noi in tara. Toti au studii muzicale. Muzica este si hobby, si lucru, si tot timpul, chiar si acasa cantam. :) Inspiratia vine de la cei mai buni interpreti de muzica academica din lume, ne inspiram, dar in aceeasi masura vrem sa nu plagiem, sa cream ceva nou. Deoarece activam in incinta Teatrului de Opera, repetitiile le facem in teatru, conditiile fiind cit de cit decente, pina vom ajunge sa avem studioul propriu. Oficial nu suntem sustinuti de nimeni, dar neoficial sunt niste oameni cu un suflet enorm care au grija de noi cand au posibilitate"

"Cantam in cafastrul Manastirii Horesti in fiecare duminica, unde ne rugam si ii multumim lui Dumnezeu pentru tot ce face pentru noi. Suntem toti foarte buni prieteni, doar asa reusim sa mergem inainte si sa ne intelegem in orice moment. Pentru noi acest proiect este deja familia noastra, nu am putea trai fara el, nu am putea fara emotiile pe care le traim in timpul prestatiilor noastre, fara energia calda a publicului. Familiile ne sustin intru totul, sunt alaturi de noi si cred in noi si in Brio Sonores. Peste 5 ani vedem formatia pe cele mai frumoase scene ale lumii Unul dintre cele mai frumoase momente a fost in timpul preselectiei "Romanii au talent" cind sala arhiplina a Teatrului de Opera ne-a aplaudat minute in sir, noi fiind ca in alta dimensiune, o traire unica, niste senzatii noi si extraordinare pentru noi, iar Andra a venit, ne-a pupat in parte pe fiecare si ne-a dat cartea verde, care ne duce direct in semifinala! A fost un moment unic pentru noi! Noi muncim sa devenim cat mai buni posibil! La "Romanii au talent" am hotarit sa venim deoarece vrem sa fim auziti, vrem sa stie lumea de acest gen care se bazeaza pe vocea naturala-vie, care prin vibratia suflletului creeaza o melodie pentru alt suflet care asculta. Ne-am hotarit de indata ce am auzit de preselectia nationala. Experienta de la "Romanii au talent" a fost unica, impresionanta, deoarece am putut sa aratam oamenilor produsul muncii noastre de ani buni. Mergem la concurs sa facem un test, sa aflam la ce nivel suntem, dar si cu toata speranta sa castigam! Daca am castiga, am investi banii intr-un studio propriu unde sa realizam toate ideile noastre musicale", spuneau membrii trupei Brio Sonores înainte de FINALA ROMÂNII AU TALENT.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și