Din broşurică reiese că PMP, partid din care face parte candidatul, a avut contribuţii substanţiale în Consiliul Judeţean pentru înscrierea maramureşenilor pe calea mult visată de progres şi civilizaţie.
Alegătorul poate fi plăcut surprins că PMP „a implementat marile proiecte de investiţii în infrastructură″ prin zonele; Valea Izei, Drumul Nordului (?), Valea Ruscovei, DJ 109 F Rogoz-Baba.

Aşa o fi, dar... în documentele CJMM scrie aşa: „PROCES VERBAL încheiat cu ocazia ŞEDINŢEI DE CONSTITUIRE A CONSILIULUI JUDEŢEAN MARAMUREŞ DIN DATA DE 24 IUNIE 2016″. Şi peste câteva pagini (nenumerotate!), scrie:
„În conformitate cu dispoziţiile art. 90 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi a art. 5 alin.(1) din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Judeţean, Comisia de validare cu unanimitate de voturi propune validarea mandatelor următorilor consilieri judeţeni, aleşi conform listei anexă la prezentul raport: [...] Moldovan George Dumitru (PMP), Morar Lucian Ioan Titus (PMP), [...], Varga Cornel (PMP), [...]). (Sursa: https://www.cjmaramures.ro/attachments/procese-verbale/2016-06-24%20-%20Proces%20verbal%20Sedinta%20de%20constituire.pdf )

Deci PMP a avut, în ultimii 4 ani, 3 membri în Consiliul Judeţean, care au implementat ce scrie ceva mai sus. Nu-i cam exagerat?... Sigur că datele sunt absolut aproximative până la urmă, aşa cum e şi „clasamentul″ următor:
„Verificându-se numărul voturilor valabil exprimate obţinut de fiecare formaţiune politică s-a constatat că un număr de 6 formaţiuni politice au îndeplinit pragul electoral. În ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute acestea sunt:
1. Partidul Naţional Liberal 43365
2. Partidul Social Democrat 66717
3. Coaliţia pentru Baia Mare 26217
4. Uniunea Democrată Maghiară din România 10278
5. Partidul Ecologist Român 11282
6. Partidul Mişcarea Populară 16305″. (am folosit aceeaşi sursă)

E interesant că primim o confirmare, şi din domeniul politicii, că totul e relativ. E atât de relativ încât 43 de mii de mai mare decât 66 de mii, 10 mii e mai mare decat 11 mii, iar 16 mii e mai mic decât 10 mii sau decât 11 mii.

Cu mari îndoieli pentru exactitatea datelor, să presupunem că PMP a avut, timp de 4 ani, trei consilieri în CJ, care au implementat, adică au pus în practică, au realizat, singuri-singurei, drumurile despre care am amintit, au redeschis aeroportul județean, au contribuit la creșterea numărului de turiști cu 30% (ăsta e punctul cel mai tare, pe care eu mi l-aş fi dorit mai bine explicat, că aşa, cu procentele ne putem juca oricând, exact ca-n reclamele care spun că detergentul XY scoate 99, 98% din pete).

Domnul Filipciuc primeşte sprijin din partea lui George Moldovan, candidatul PMP pentru poziţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Ce pot eu să sper, pentru reuşita domnului Filipciuc, este ca în realitate, sprijinul să fie consistent, nu fad, aproape de limita lizibilului, cum se poate (cu greu...) observa în broşurică.

Dacă va fi ales, Gabriel Filipciuc promite să lase taxele şi impozitele cam tot aşa, să avem comerţ civilizat, şosele ştiţi dvs., cititorii, cum. Se promit locuri de joacă, se ecologizează terenuri. Nu, nu se „promit″ amenzi, că se pierd votanţii, şi aruncătorii de gunoaie sunt mulţi... Se vor face parcări supraterane (aş vrea s-o văd şi pe-asta!) şi „parcări de domiciliu″.

Ultima, cu parcarea de domiciliu, e o idee excelentă, e cea care deosebeşte promisiunile lui Gabriel Filipciuc de ale celorlalţi candidaţi. Să vedem cum se va realiza, dacă, eventual... electoratul va opta pentru tinereţe nu pentru experienţă, pentru entuziasm nu pentru blazare, pentru dorinţă, nu pentru „e bine oricum″.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și