Cristian Muntianu, în vârstă de 47 de ani nu avea adăpost şi îşi găsise un loc de dormit într-o clădire abandonată din spatele unui centru comercial din localitate, potrivit Il Martino.

Oamenii care l-au cunoscut îl descriu pe român ca fiind un om blând şi amabil. Îşi făcea veacul adesea la poarta centrului comercial şi ajunsese să fie cunoscut de multe persoane. Adesea oamenii îl ajutau cu alimente sau cele necesare pentru a putea supravieţui.

În urmă cu două săptămâni el a fost dat dispărut, după ce angajaţii şi clienţii complexului au observat că nu mai apare la poartă. Aceştia au alertat autorităţile, iar carabinierii au deschis o anchetă şi au găsit la unul dintre etajele clădirii abandonate adăpostul improvizat în care românul obişnuia să doarmă.

Pentru că nu îi dădeau de urmă, poliţiştii italieni au cerut sprijinul localnicilor pentru a-i da de urmă lui Cristian. În tot acest timpul, sora bărbatului, a făcut un apel pe reţelele de socializare pentru a-l găsi pe bărbat, îngrijorată fiind de soarta acestuia.

Localnicii spun că românul era o persoană blândă

După 15 zile de căutări, poliţiştii l-au găsit cu ajutorul câinilor pe bărbat, care era în stare avansată de descompunere. Potrivit informaţiilor apărute în presa locală, românul le-a povestit oamenilor cu o seară înainte de dispariţie că a fost agresat de o persoană care voia să îi fure banii pe care îi adunase din cerşit.

„Nu a cerut niciodată nimic nimănui cu forța. Cristian era umil şi amabil. Uneori ajuta la barul acela, unde era și tutungerie, îi ajuta cu treburile și îi mai dădeau câte ceva de mâncare. Se punea acolo, în față la complex fără să deranjeze vreodată pe nimeni, săracul, sincer. Eu m-am întristat foarte tare. Ieri, când soţul meu mi-a spus, m-am simțit rău toată ziua, când mă gândeam la asta”, a spus o localnică.

Parchetul din Teramo a deschis o anchetă pentru omucidere, care este condusă de procurorul Andrea De Feis, iar carabinierii investighează acum circumstanțele în care s-a produs tragedia.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și