Potrivit unei investigații realizate de Rise Project, în marile orașe din țară s-a dezvoltat o industrie ineficientă controlată de afaceriști controversați și tolerată de autorități.

Unul dintre orașele care au făcut obiectul investigației este Constanța. Acolo, soarta câinilor fără stăpân este decisă de firma Puppy Vet SRL, o companie cu care Primăria a încheiat între anii 2008 și 2013, trei contracte cu o valoare de aproximativ 2,2 milioane de euro.
Obiectul contractelor a fost prinderea, transportul și gestionarea căinilor fără stăpân. Fără efect însă, pentru că în ultimii cinci ani, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța s-au prezentat aproape 3.500 de persoane mușcate.

500.000 euro pentru un adăpost nefuncțional

Problema nerezolvată a câinilor fără stăpân costă mult și la Iași. Acolo, primăria a plătit 500.000 euro pe un adăpost care nu funcționează.

Consiliul Local a aprobat construirea lui acum patru ani, la un preț de 7 milioane de lei. Între timp, de la bugetul local s-au achitat 2 milioane de lei pentru niște garduri de sârmă cu acoperiș, sub care niciun câine nu stă adăpostit.

În tot acest timp, mii de ieșeni au de suferit de pe urma câinilor maidanezi, numai în ultimii trei ani, aproximativ 5.000 de locuitori fiind mușcați.

2,5 milioane de euro cheltuiți în 12 ani

Și Primăria Timișoara a cheltuit 2,5 milioane de euro, în ultimii 12 ani, pentru a gestiona această problemă.

Cu toate acestea, în ultimii cinci ani aproximativ 1.200 de timișoreni au fost mușcați de câinii fără stăpân.


Preluare: Yahoo News

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și