Oros George Alexandru (PNL)

Oros Alexandru este la al doilea mandat de consilier local, ambele din partea PNL. În alegerile din 2016, acesta a fost candidatul pentru funcția de Primar al Sighetului din partea PNL, pierzând în fața lui Horia Scubli, însă păstrându-și funcția de consilier local. După plecarea lui Ovidiu Nemeș și schimbarea conducerii partidului la nivel local, Alexandru Oros a fost marginalizat în cadrul organizației locale, însă păstrând o parte din putere și influență în cadrul organizației județene.

În calitate de consilier local, Alexandru Oros a avut mai multe luări de cuvânt în ședințe, în special pe teme legate de Spitalul municipal Sighet. Acesta este totodată membru în cadrul Comisiei juridice din CL. Prezența la ședințe și la comisii pe întreg mandatul de patru ani a fost una medie spre ridicată. Acesta nu a avut nicio inițiativă proprie sau proiecte de HCL.

Alexandru Oros a fost numit în cursul lunii aprilie 2020 director al Spitalului județean de urgență „Constantin Opriș”, ocupând această funcție pentru scurtă vreme. Acesta a plecat din Consiliul local ca urmare a acestei numiri, locul său fiind luat în cursul lunii iunie 2020 de către următorul candidat aflat pe listă, Tămaș Sorin.

Onița-Ivașcu Daniela (PNL)

Onița-Ivașcu Daniela ocupă pentru al doilea mandat consecutiv funcția de consilier local din partea PNL. În primul mandat (2012-2016), Onița-Ivașcu Daniela a fost în relații foarte proaste cu primarul de atunci Ovidiu Nemeș și cu întreaga conducere a PNL Sighet de la acea vreme. Vremea răzbunării pentru umilințele îndurate a venit după plecarea lui Ovidiu Nemeș de la conducerea PNL Sighet când, pe final de 2016, aceasta a reușit să preia cârma partidului la nivel local.

Onița-Ivașcu Daniela este președinte al Comisie juridice din cadrul CL. Aceasta a avut câteva inițiative și propuneri de HCL, cum ar fi: transparența decizională și a cheltuirii banului public în Sighet, reducerea birocrației și timpilor de așteptare pentru obținerea unor avize și a autorizației de construire etc. Prezența la ședințe și în comisii a fost una foarte ridicată cu numeroase luări de cuvânt.

De multe ori, mai mulți consilieri PNL o contraziceau în ședință pe însăși șefa lor de partid, Onița-Ivașcu Daniela, iar la vot, de foarte multe, consilierii PNL votau în mod diferit. Din acest motiv, pentru Horia Scubli a fost ușor să treacă mai multe proiecte de HCL, practic opoziția în Consiliul local Sighet față de Scubli era inexistentă când se punea problema de a trece un proiect în care primarul Horia Scubli era foarte interesat.

Mai multe detalii legate de activitatea consilierului Onița-Ivașcu Daniela pot fi consultate apăsând clic AICI pentru a descărca Raportul de activitate al domniei sale.

Onița-Ivașcu Daniela este candidatul pentru funcția de primar al Sighetului din partea PNL în alegerile din data de 27 septembrie 2020. Aceasta și-a început practic campania electorală în urmă cu doi ani, fiind omniprezentă la toate activitățile și sindrofiile existente. Aceasta chiar a înființat unele activități pentru a se populariza. Unele voci acuză că Onița-Ivașcu Daniela face exces de imagine și că deja a devenit obositoare pentru publicul larg. Totodată, negocierile cu USR Sighet în sensul de a avea un candidat unic pentru funcția de Primar au eșuat lamentabil, relațiile dintre cele două partide la nivel local fiind de natură conflictuală.

De curând PNL Sighet se află într-un plin scandal legat de o postare apărută pe rețeaua de socializare Facebook cu o doamnă membru de partid într-o ipostază nefericită, poză despre care se arată că ar fi de fapt trucată. În urma scandalului iscat, secretarul partidului la nivel local prof. Ioan Berci și vicepreședintele Podașcu Mihai au fost suspendați din partid cu propunere de excludere. Acum, cei doi, postează în mod sistematic pe Facebook „adevăruri” din interiorul organizației locale a PNL Sighet, postări de natură a o afecta negativ pe candidata Onița-Ivașcu Daniela pentru funcția de primar al Sighetului. Oricum, mai mulți membri cu state vechi în PNL Sighet, declară deschis că nu o susțin pentru funcția de primar și nu o recunosc în calitate de președinte al PNL Sighet.

Nu știm dacă Onița-Ivașcu Daniela va câștiga sau nu fotoliul de primar al municipiului, însă este cert faptul că amânarea alegerilor din cauza pandemiei de coronavirus, scandalul recent din PNL și eșuarea negocierilor cu USR Sighet i-au afectat acesteia foarte mult planurile și șansele de reușită.

Kerekes Andrea Franciska(UDMR)

Kerekes Andrea este poate una dintre cele mai puțin cunoscute persoane publicului larg sighetean și care ocupă un loc în Consiliul local. În calitate de consilier local Kerekes Andrea a avut cele mai puține luări de cuvânt în ședințe, nicio inițiativă proprie sau proiect de HCL, refuzând în câteva rânduri să ocupe funcția de președinte de ședință pentru a nu trebui să vorbească în plen.

Activitatea domniei sale s-a rezumat doar la a vota „pentru” sau „împotrivă”, după cum vota colega ei de partid, viceprimarul Beres Ildiko Ibolya. Prezența la ședințele de CL a fost una ridicată.

***

În cazul în care cei doi consilieri locali care nu au trimis Raportul de activitate pentru întreg mandatul consideră că nu s-au prezentat în acest articol toate realizările domniilor lor, îi invităm să îl trimită pe adresa de e-mail redactie@sighet247.ro spre a fi publicat și astfel sighetenii să fie informați cu privire la acestea.

În zilele următoare Sighet 247 va prezenta în continuare realizările fiecărui consilier local în parte, atașând Raportul de activitate al acestora, în măsura în care acesta va fi primit pe adresa redacției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și