În alegerile locale din vara anului 2016, alianța electorală PSD+UNPR a venit cu o idee foarte bună, anume de a include în Consiliul local și persoane neafiliate politic, care să provină din societatea civilă, nu din partide. Așa că, urmare a acestui demers, trei persoane care nu figurau ca membri de partid au intrat în Consiliul local pe listele alianței din partea PSD.

Cei trei sunt Pontoș Șerban Alin, Iosif Beniamin Stelian și Negrea Gabriel Vasile. Între timp, unii s-au înscris în PSD, organizația municipală Sighetu Marmației.

PONTOȘ ȘERBAN ALIN

Alin Pontoș a intrat în Consiliul local pe listele PSD, fiind „vocea” muncitorilor din cadrul fabricilor de prelucrare a lemnului din Sighet, el însuși având o funcție de conducere în societatea comercială Plimob S.A.

Acesta s-a remarcat printr-o participare activă în cadrul comisiei de buget-finanțe și luări de cuvânt pertinente și echilibrate, venind cu propuneri benefice de îmbunătățire a unor proiecte de HCL. Acesta nu a avut nicio inițiativă de hotărâre de Consiliu local proprie, însă prezența la ședințe și în comisii a fost una foarte ridicată. Acesta a votat de câteva ori în mod diferit față de restul colegilor din grupul consilierilor PSD, după cum credea el însuși că este mai bine pentru oraș.

Iosif Beniamin Stelian

Iosif Beniamin Stelian a intrat în Consiliul local pe listele PSD, fiind „vocea” din societatea civilă a oamenilor de afaceri, dar și a celor din zona medicală din Sighet. Acesta este asociat principal la o clinică dentară din Sighet, fiind de profesie medic stomatolog.

Acesta a avut pe parcursul celor patru ani de mandat o prezență medie la ședințele de Consiliu și de comisii de specialitate, puține luări de cuvânt și nicio inițiativă de hotărâri de Consiliu. Totuși, de admirat este faptul că de câteva ori a votat diferit față de restul consilierilor locali PSD, atunci când a considerat că așa este corect. Din acest motiv a fost apostrofat de câteva ori de către Primar și de către conducerea PSD, pentru că a „ieșit din linia partidului” și că a avut o conștiință proprie la vot.

Negrea Gabriel Vasile

Negrea Gabriel Vasile a intrat tot din sfera societății civile ca reprezentant al tineretului și vocea studenților originari din Sighet, plecați în Cluj Napoca sau în alte centre universitare din țară și din străinătate. Acesta deține o afacere în Cluj Napoca, fiind mai mult plecat din Sighet.

Gabriel Negrea deține, cel mai probabil, recordul cu cele mai puține prezențe la ședințele de Consiliu local pe întreg mandatul de patru ani, nu a avut nicio inițiativă în Consiliul local și a luat cuvântul foarte rar spre deloc. Acesta a fost prezent în special la ședințele unde trecerea unui proiect în Consiliul local depindea chiar și de un singur vot.

În cazul în care cei trei consilieri locali consideră că nu s-au prezentat în acest articol toate realizările domniilor lor, îi invităm să ne trimită pe adresa de e-mail redactie@sighet247.ro Raportul de activitate al lor la final de mandat spre a fi publicat și astfel sighetenii să fie informați cu privire la acestea.

În zilele următoare Sighet 247 va prezenta în continuare realizările fiecărui consilier local în parte, atașând Raportul de activitate al acestora, în măsura în care acesta va fi primit pe adresa redacției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și