Punctul comun al celor trei este că sunt cadre didactice. Mai jos derulăm câteva aspecte din activitatea domniilor lor din calitatea de consilieri locali:

Vîrsta Liliana Maria (PNL)

Consilierul local Vîrsta Liliana Maria este la al doilea mandat de consilier local în Sighet, ambele mandate fiind din partea PNL. În acest mandat consilierul local în analiză este membru în Comisia de învățământ și cultură din CL Sighet. Aceasta nu a avut nicio inițiativă de proiect de HCL, fiind însă coinițiator în câteva proiecte propuse de către PNL. Prezența în comisii și la ședințe a fost una ridicată, aceasta având mai multe intervenții și luări de cuvânt în ședințe. De foarte multe ori a atras atenția asupra situației drumurilor și a transportului local din cartierul Șugău, unde locuiește.

Este cunoscut faptul că aceasta nu este în relații bune cu conducerea PNL Sighet, după plecarea lui Ovidiu Nemeș din funcția de primar și președinte al PNL Sighet, locul acestuia fiind luat de către Onița-Ivașcu Daniela. În unele ședințe de CL cele două doamne consilier s-au contrat destul de dur.

Godja Eugenia (PSD)

Eugenia Godja este probabil unul dintre cei mai cunoscuți consilieri locali din actualul legislativ sighetean. Aceasta are în urmă trei mandate de primar (2000 - 2012), cu bune și cu rele. În actualul mandat de consilier local, Godja Eugenia este membru în Comisia de învățământ și cultură. Aceasta a avut o prezență la comisii și ședințe destul de ridicată și numeroase luări de cuvânt. Totodată, a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Sighetu Marmației la finalul anului trecut pentru întreaga activitate profesională și administrativă.

La momentul supunerii la vot a proiectului de HCL privind majorarea salariilor angajaților din Primăriei și instituțiile din subordine (iule 2017), aceasta, deși nu a fost de acord cu privire la cuantumul creșterilor salariale, totuși a votat „pentru” rostind celebra frază „Eu votez doar ca să nu încurc”.

Mih Vasile (PNL)

Consilierul local Mih Vasile este la al doilea mandat din partea PNL. Acesta nu a avut nicio inițiativă de proiect de HCL proprie, fiind totuși coinițiator al unor proiecte propuse de către PNL. Prezența la comisii și ședințe a fost una medie spre ridicată, având mai multe luări de cuvânt în plen. Vasile Mih a ajuns prin concurs director la C.N. „Dragoș-Vodă” în cursul actualului mandat de consilier, în anul 2017. În mai multe rânduri, Vasile Mih a votat alături de consilierii PSD și în mod diferit față de colegii săi de partid, ajutându-l pe primar să treacă anumite proiecte de HCL, care, fără votul domniei sale, nu ar fi trecut. Unele voci din PNL îl acuzau pe acesta că ar face jocul PSD în Consiliul local și că se înțelege foarte bine cu primarul Horia Scubli.

Vasile Mih a îndeplinit funcția de secretar al PNL Sighet, fiind înlocuit din această funcție în scurt după preluarea partidului de către noul președinte al PNL Sighet, Onița-Ivașcu Daniela. Locul acestuia a fost luat de către Berci Ioan, de curând suspendat din partid ca urmare a unor scandaluri interne din cadrul organizației Sighet.

***

În cazul în care cei trei consilieri locali consideră că nu s-au prezentat în acest articol toate realizările domniilor lor, îi invităm să ne trimită pe adresa de e-mail redactie@sighet247.ro Raportul de activitate al lor la final de mandat spre a fi publicat și astfel sighetenii să fie informați cu privire la acestea.

În zilele următoare Sighet 247 va prezenta în continuare realizările fiecărui consilier local în parte, atașând Raportul de activitate al acestora, în măsura în care acesta va fi primit pe adresa redacției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și