În spațiul public sighetean există o discuție aprinsă cu privire la cine a fost cel mai slab primar al Sighetului din ultimii 30 de ani. Doi candidați se luptau pentru acest premiu, Bledea Ioan (1996-2000), respectiv Horia Scubli (2016-2020). Câștigător detașat pare a fi Horia Scubli, primarul cu cele mai puține realizări (spre deloc) pe parcursul unui mandat întreg. Măcar după Bledea Ioan au rămas Podul Istoric și proiectul de introducere a gazului în Sighet.

După Horia Scubli rămân doar un „Cui”, un „Scaun” hidos aruncat într-un sens giratoriu și „Lacătele iubirii” din parcul Grădina Morii. Sighetul, din păcate, în ultimii patru ani a ajuns să pară a fi un oraș abandonat, prăfuit și lăsat în paragină. Tineretul de calitate, de cum termină liceul pleacă de aici iar după terminarea facultății nici nu își pun problema să se întoarcă.

Pe plan economic și de dezvoltare nu s-a făcut absolut nimic pentru crearea de noi locuri de muncă, se pare că există un interes obscur ca orașul să rămână în subdezvoltare, putându-se astfel practica o sclavie modernă și să se plătească salarii mizere muncitorilor din fabricile existente.

Deși Consiliul local a alocat bani pentru mai multe proiecte (reabilitarea Sălii de spectacole „Viorel Costin”, asfaltarea străzii Mihai Eminescu, diverse reabilitări ale unor străzi etc.), lipsa de interes a primarului Horia Scubli nu a făcut altceva decât să se piardă banii alocați și lucrările finanțate să rămână neefectuate. Drumurile de pe raza municipiului Sighet nu au fost niciodată în istoria orașului atât de distruse și multe dintre ele sunt impracticabile. Nici un drum neasfaltat din oraș nu a văzut o măcar roabă de asfalt.

În cazul în care dl. Horia Scubli consideră că nu s-au prezentat în acest articol toate realizările domniei sale ca primar al urbei, îl invităm să ne trimită pe adresa de e-mail redactie@sighet247.ro Raportul de activitate al domniei sale la final de mandat spre a fi publicat și astfel sighetenii să fie informați cu privire la realizările domniei sale.

În zilele următoare Sighet 247 va prezenta în continuare realizările celorlalți aleși locali, atașând Raportul de activitate al acestora, în măsura în care acesta va fi primit pe adresa redacției.

CAMPANIA „SIGHETEANUL INFORMAT” - Raportul de activitate al primarului Horia Scubli la final de mandat

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și