In afara de luptele intre cavaleri, vizitatorii se vor putea delecta cu mancarea gatita dupa retete medievale, vor putea vizita atelierele mestesugaresti si vor putea incerca armele si armurile medievale. Petrecerea de incheiere va fi facuta in compania formatiei Ad Hoc. Intrarea si camparea sunt gratuite.

Historical Medieval Battle (HMB), este un sport iubit in intreaga lume si leaga competitiile full-contact de reconstituirea istorica. Prima competitie de acest gen din Romania a fost organizata in data de 30 martie, cu ocazia "Turnirului Campionilor" de la Cluj-Napoca.
La competitia din Baia Mare vor lua parte Ordinul Dragonilor de Transilvania (Cluj-Napoca), Gladius Dei (Sibiu), Ezustsolyom (Oradea si Ungaria), Teutonii Cetatii Negre (Codlea), Ordinul Cavalerilor de Medias (Medias) si Chigot (Bulgaria).

"Parcul medieval isi propune a fi o premiera in spatiul romanesc in ceea ce priveste reconstituirea cat mai fidela a habitatului unui sat transilvanean din perioada secolelor X-XV. Unicat in Romania, proiectul va impune standardul pentru orice tip de astfel de activitati in tara, si va intra intr-un important circuit turistic si stiintific european, posibil chiar mondial", a declarat Dana Crisan, reprezentantul asociatiei Historia Viva.

In zona satului medieval, vor fi construite cladiri istorice cu felurite functionalitati – case, ateliere, grajduri, cotete, un han, taverna. In jurul satului se va amenaja o imprejmuire, formata din sant, val de pamant si palisada de lemn, intrarile in satul propriu-zis fiind prevazute cu pod mobil si turnuri de lemn. Constructiile se intind pe o suprafata de aproximativ 20 hectare, iar in aceste zile se lucreaza la finalizarea lor.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și