Momentul solemn a fost precedat de o conferință de presă, susținută în fața Palatului Adminsitrativ, conferințăr însuflețită de prezența în Baia Mare a președintelui Uniunii Salvați România, Dan Barna. La conferință au fost, de asemenea, prezenți mai mulți membri USR și PLUS, iar maramureșenilor și băimărenilor le-au vorbit Dan Barna, Florin Barbur, președinte PLUS Maramureș, Dan Ivan, președinte USR Maramureș (candidatul USR PLUS la Primăria Baia Mare) și deputatul Vlad Duruș, candidatul Alianței la președinția Consiliului Județean Maramureș.

Dan Barna: „Baia Mare este subiect de glume”

Dan Barna și-a arătat speranța că Baia Mare va înceta să mai fie un oraș de care râde întreaga Românie și că Maramureșul va redeveni un loc de care să fim cu toții mândri. „Faptul că Baia Mare este subiect de glume, faptul că un om cu probleme penale, un om cu probleme de corupție și cu incompatibilități multiple este, în momentul de față, în funcția de primar, arată cât de important este ca la aceste alegeri Baia Mare să opteze pentru integritate și pentru competență. Maramureșul trebuie să voteze pentru a ieși de sub umbrela PSD. Pentru că acea Coaliție pentru Maramureș, sau cum se numește acum PSD-ul, nu înseamnă decât o vopsire a aceluiași gard. Maramureșul și Baia Mare au nevoie să scape de PSD. Maramureșul și Baia Mare au nevoie să scape de acest fel de administrație în care oamenii sunt o poveste marginală și în care interesele cetățenilor sunt pe ultimul loc, totul fiind un teatru de păpuși coordonat de primarul Cherecheș. Aveți cu toții, dragi băimăreni și dragi maramureșeni, alternativa unor oameni onești, alternativa unor oameni competenți.

E timpul unei schimbări reale, e timpul ca oameni competenți, oameni care trăiesc în comunitate să intre și în Primărie, și în Consiliul Județean, astfel încât administrația să fie despre cetățeni. Acest județ atât de frumos și de faimos al României trebuie să devină un județ de care să vă mândriți și de care să ne mândrim cu toții. Mult succes, Dan Ivan! Mult succes, Vlad Duruș! Mult succes colegilor consilieri din USR PLUS! Vă așteptăm să veniți la vot, pentru că e momentul unei schimbări reale.”

Florin Barbur: „O alternativă reală la actualii conducători al Băii Mari și ai Maramureșului”

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Florin Barbur, președinte PLUS Maramureș, a amintit cetățenilor că șansa de schimbare poate veni doar prin participarea masivă la vot. „Suntem azi la un pas important al drumului început în urmă cu aproape doi ani, atunci când se configura proiectul politic «Romania Împreună», devenit ulterior PLUS. După alianța formată la alegerile europarlamentare din 2019 și rezultatele foarte bune obținute atunci, după participarea la alegerile prezidențiale cu candidatul comun, Dan Barna, iată-ne astăzi la mai puțin de două zile de la votarea fuziunii dintre USR și PLUS că depunem împreună cu Dan Barna dosarele de candidatură pentru municipiul Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș. Candidații noștri comuni reprezintă o alternativă reală la actualii conducători al Băii Mari și ai Maramureșului, de aceea invităm toți maramureșenii să fie alături de noi, să analizeze oferta noastră electorală și să participe la alegerile locale. O nouă clasă politică, care să reprezinte cu adevărat interesele cetățenilor, se poate construi doar prin participare.”

Vlad Duruș: „Vom finanța proiectele care sunt cerute de cetățeni”

Candidatul Alianței USR PLUS la președinția Maramureșului, Vlad Emanuel Duruș, nu a ratat ocazia de a demasca nou ipocrizia vechilor politicieni care au căpușat județul. De celalaltă parte, a arătat că administrația Duruș va fi una centrată pe performanță, nu pe cumetrii politice. „Mi-am depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș pentru că am convingerea că pot și putem, împreună cu echipa de consilieri ai USR PLUS să aducem în județul nostru o schimbare reală, o schimbare în bine pentru noi toți. E limpede pentru oricine, că aici, în Maramureș, suntem speranța și alternativa reală în fața acestui tandem Cherecheș - Zetea, un PSD revopsit, care ne-a arătat demult de ce este în stare. În fapt, mie această Coaliție odioasă, numită Coaliția pentru Maramureș, îmi aduce aminte de regretatul patrulater roșu din vremea lui Ion Iliescu și al lui Văcăroiu.

Noi, USR și PLUS, am făcut o politică fără compromisuri și așa vom face și administrație în județ. Vom face lucrări de calitate, la prețuri corecte, și vom finanța proiectele care sunt cerute de cetățeni. Nu pe bază de cumetrie politică. Maramureșul nostru are nevoie de o renaștere a turismului, de drumuri bune, de oameni care să beneficieze de utilități și de servicii publice de calitate.”

Dan Ivan: „Băimărenii vor o administrație care se bazează pe investiții, nu pe datorii.”

„În ultimele săptămâni, bămărenii ne-au confirmat din nou că vor cu tot dinadinsul o schimbare în administrația publică locală. Că vor un primar fără probleme în justiție și care se face cunoscut prin moralitate, nu prin corupție, droguri și prietenii cu lumea interlopă. Băimărenii vor o administrație care să facă din orașul nostru unul modern și curat, care se bazează pe investiții, nu pe datorii.

Sunt exact lucrurile pe care le avem deja schițate în programul nostru de guvernare locală și prin care vrem să aducem viitorul acasă. Pentru noi, viitorul înseamnă educație de calitate, viitorul înseamnă locuri de muncă bine plătite, viitorul înseamnă un oraș curat și înseamnă digitalizare și transparență în gestionarea banilor noștri ai tuturor. Prezența lui Dan Barna în ziua în care depunem candidaturile membrilor USR PLUS Maramureș pentru alegerile din 27 septembrie ne întărește credința că filiala Maramureș este una importantă și totodată performantă la nivelul țării.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și