Autoritatile au recomandat maramuresenilor sa sa evite expunerea la soare si activitatea fizica in zone deschise, in in intervalul orar 11.00 - 18.00, si au atras atentia ca legislatia impune masuri stricte care trebuie luate de catre agentii economici in situatia in care temperaturile vor trece de 37 de grade Celsius.

In primul rand se impune reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, iar firmele trebuie sa asigure ventilatia la locurile de munca, pentru a evita aparitia unor probleme de sanatate in randul salariatilor. Se recomanda totodata alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus in locuri umbrite si ventilate, asigurarea a cate 2-4 litri de apa pentru fiecare persoana si a echipamentului individual de protectie, respectiv a dusurilor.

Pentru maine, 30 iulie, e prognozat din nou un grad accentuat de instabilitate atmosferica. “Indeosebi dupa-amiaza si noaptea vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 de litri pe metrul patrat si se va semnala grindina”, au mentionat autoritatile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și