Preşedinta Federaţie Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, recent, pentru AGERPRES, că obiectivul sportivilor români este de a cuceri cât mai multe medalii la această competiţie.

"Obiectivul nostru pentru Campionatele Europene de canotaj de la Sevilla este similar cu cel de la competiţiile importante la care am participat şi anume să obţinem cât mai multe medalii cu putinţă. Vreau să vă spun că am mari emoţii pentru prezenţa noastră la CE de la Sevilla. Motivul este următorul. Calendarul competiţiilor internaţionale a fost modificat anul acesta. Până anul trecut, Campionatele Europene se desfăşurau în timpul toamnei. Sportivii aveau la activ întreceri puternice, ştiau la ce nivel de pregătire se află. Dar acum, Campionatele Europene reprezintă prima competiţie importantă, nu am avut ocazia să venim după alte concursuri. În altă ordine de idei, ne vom confrunta cu sportivi care s-au pregătit mult timp în apă. La noi, din cauza lipsei banilor nu am putut să facem o asemenea pregătire pentru Europenele de la Sevilla", a afirmat Lipă pentru AGERPRES.

Delegaţia ţării noastre a plecat miercuri dimineaţă spre Spania, cele şase bărci având următoarea componenţă: dublu rame feminin (Cristina Grigoraş, Nicoleta Albu), dublu vâsle feminin (Adelina Cojocariu, Ioana Crăciun), 4 rame fără cârmaci masculin (Marius-Vasile Cozmiuc, George Palamariu, Cristi-Ilie Pârghie, Florin Curuea), 4 vâsle feminin (Viviana-Iuliana Bejinariu, Laura Oprea, Isabela-Mihaela Solomon, Ioana Vrînceanu), 4 vâsle masculin (Ioan Prundeanu, Petru Codău, Marian Moraru, Ionel Strungaru) şi 8+1 feminin (Roxana Cogianu, Ioana Crăciun, Cristina Grigoraş, Irina Dorneanu, Cristina Ilie, Andreea Boghian, Camelia Lupaşcu, Ionelia Zaharia şi Daniela Druncea).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și