Localităţile vizate au fost Baia Mare, Baia Sprie, Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Copalnic-Mănăștur, Șisești, Mireșu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăvița, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Groși, Săcălășeni, Băița de Sub Codru, Băsești, Coltău, Vima Mică, Oarța de Jos, Bicaz, Coaș, Boiu Mare.

S-au semnalat averse care au cumulat local 20-25 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de dimensiuni mici.

Vremea instabilă şi ploaia nu a rămas fără urmări în judeţ. De exemplu, mai multe curţi şi grădinile gospodăriilor din Valea Chioarului au fost inundate.

Pentru 1 august, intervalul orar 09:00-23:00, a fost emis un Cod galben de vreme cu instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane, precum și în Transilvania, Banat, Crișana și local în Maramureș, Oltenia și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.


Preluare: vasiledale.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și