Pe scurt, Primarul Vasile Moldovan a solicitat ca SPG Urbana să nu mai fie în subordinea Consiliului local și să fie transformată într-un serviciu direct subordonat domniei sale. Din păcate, în forma propusă de Primar, nimic nu se schimba - rămânea aceeași structură veche, cu același număr de angajați, pe aceleași posturi, doar că se mutatu cu toții în cadrul Primăriei.

Membrii Comisiei de buget-finanțe (inclusiv subsemnatul) au propus un amendament proiectului de HCL în discuție: să se dezmembreze din cadrul SPG Urbana toate serviciile / birourile etc. care nu au legătură cu munca, iar SPG Urbana să rămână doar cu serviciile care constau în întreținerea orașului.

Practic, prin amendamentul propus, urma ca din cadrul SPG Urbana să fie dezmembrate Serviciul „Spațiul locativ”, Serviciul „Domeniul public”, Serviciul „Administrarea piețelor” și Serviciul „Administrarea parcărilor”. Dacă acest amendament ar fi fost acceptat de către Primar, atunci toți funcționarii care actualmente sunt în „Urbana” ar fi trecut în Primărie, în cadrul Aparatului de specialitate al Primarului. Odată acești funcționari ajunși în subordinea directă a Primarului, ar fi putut fi restructurați conform noii organigrame aflate în lucru, astfel încât fiecare angajat să ajungă acolo unde este nevoie de personal.

Pe scurt, prin amendamentul propus de către Comisia de buget-finanțe am fi asistat cu adevărat la o REORGANIZARE a SPG Urbana, nu doar a unui simplu transfer al acesteia în subordinea Primarului, fără a se modifica nimic.

Din păcate, în spațiul public au fost lansate de către unii sau alții prost-informați sau rău-intenționați a tot felul de acuze cum că de fapt consilierii locali nu doresc reformarea SPG Urbana. Din păcate și pe un site local a apărut un articol-editorial sub semnătura lui Ion Mariș în care autorul acuza consilierii locali că blochează reorganizarea SPG Urbana. În articol, autorul prezenta date false, umflând numărul de angajați existenți și amenința că va iniția dizolvarea Consiliul local.

Autorul articolului este un cunoscut simpatizant și susținător al PSD la nivel local. În prag de alegeri, numele autorului era vehiculat ca un posibil candidat pe listele PSD pentru Consiliul local.

Conducerea SPG Urbana a trimis site-ului respectiv un drept la replică (ce a fost publicat) în care se prezenta situația reală a numărului de angajați. Totodată, directorul SPG Urbana, Ioan Șuștic, a declarat în ședința de Consiliu local din 1 martie a.c. că este de acord cu amendamentul propus de către Comisia de buget-finanțe și că și el însuși solicită restructurarea SPG Urbana în sensul că Urbana să rămână doar cu munca de întreținere a orașului.

Redăm mai jos un fragment VIDEO din ședința de Consiliu local din data de 1 martie a.c., astfel încât sighetenii să își poată forma o părere corectă cu privire la faptul că niciun consilier local nu se opune reorganizării SPG Urbana (sursa video: MaraMedia).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și