De la Sighetu Marmației a transmis cunoscuta emisiune „Cafeneaua oamenilor de afaceri”. Pe parcursul anilor, Carmen Dimitriu a sprijinit activitatea cultural-socială din Sighetu Marmației, a realizat numeroase evenimente culturale, emisinui dedicate orașului.

Carmen Dumitriu s-a născut în 1947 la Bucuresti. Absolventă a Facultăţii de Limba si Literatură Română –Bucuresti. A fost premiată de Academia Română în special pentru contribuţia la elaborarea Dicţionarului Explicativ al Limbii Române. Tot în cadrul acestui înalt for cultural, ca director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice şi Comunicare Socială, a coordonat programe publice care au condus la o mai bună înţelegere a diversităţii etnice.

Activitatea dedicată susţinerii afirmării culturii şi civilizaţiei minorităţilor naţionale a fost reflectată şi în emisiunile «Tradiţii şi valori culturale pe pământ românesc» şi «Almanah multicultural», realizate la posturile publice de radio.

Carmen Dumitriu a fost un excelent comunicator al multiculturalismului, un pionier al acestei abordări în presa românească. În ultima perioadă a vieţii a fost director al Muzeului de Istorie a Evreilor din România.

Carmen Dumitriu a iubit Maramureșul, orașul și oamenii din Sighetu Marmației, unde are numeroși prieteni. Aici a venit cu drag la marile sărbători de peste an, la sărbătorile religioase și la marile evenimente culturale.

Condoleanțe familiei. Dumnezeu s-o odihneasca!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și