COMUNICAT

Rezultatul selecției : F.B. ! Pardon ! B.D. ! Adică BUNI și DEOSEBIȚI !
Dragi participanți la concursul nostru,
Avem deosebita plăcere să vă spunem că toți sunteți B. D. ! Adică sunteți foarte BUNI și DEOSEBIȚI !
O să vedeți în catalogul salonului dovada incontestabilă că aprecierea noastră este corectă.
În acest context, misiunea juriului pentru stabilirea celor cinci câștigători ai concursului nostru a fost chinuitoare și plină de suspans. Din culise, vă putem spune doar că a fost nevoie și de o a doua jurizare, ținând cont de punctajul egal obținut de mulți concurenți clasați pe primele cinci locuri.
Ne-am străduit să apreciem calitatea și complexitatea lucrărilor trimise de Dumneavoastră, cât de vastă și serioasă a fost documentarea istorică, originalitatea, cât de bine a fost surprins momentul istoric ales, maniera de lucru, scenariul, dialogurile... Greu, foarte greu să alegi numai cinci aplicații !
Pentru noi, toți sunteți câștigători ! Iar această concluzie ne încurajează să spunem că banda desenată istorică din România avea nevoie de salonul nostru așa cum noi aveam nevoie de voi ! Munca voastră ne obligă să gândim deja ediția a doua, cu o tematică cel puțin tot atât de atractivă și provocatoare precum a fost anul acesta, cu un podium lărgit și premii speciale.
Iar acum, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, câștigătorii primei ediții a Salonului de Bandă Desenată Brașov 2018 – România 100 sunt:
1. Șerban Andreescu - ,,29 decembrie 1933: Asasinarea prim-ministrului I.G. Duca”.
2. Felician Petru Crișan - ,,Atacurile aviației anglo-americane împotriva României: 1 august 1943, operațiunea Tidal Wave”
3. Șerban Anghel - ,,23 August 1944”
4. Xenia Pamfil - ,,14 mai 1981: Dumitru Prunariu, primul român în Cosmos”
5. Ionuț Popescu - ,,1992-1994: Escrocheria jocului piramidal Caritas”
Ordinea câștigătorilor este în funcție de cronologia istorică și nu a punctajului obținut.
Felicitări ! Ne vedem la Brașov !

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și