Ca dupa bombardement arata intreg sectorul de drum Moisei – Borsa – Iacobeni. Soferii sunt pur si simplu disperati de situatie. Oamenii spun ca isi distrug autoturismele si nimeni nu este tras la raspundere. Retoric, soferii se intreaba la ce mai platesc taxa de drum cand soseaua pe care circula nu poate fi catalogata astfel.

"Iti distrugi masina. Nu stiu ce fac guvernantii. Nimeni nu ne-a facut noua vreun drum aici in zona noastra, dar daca nu ai rovinieta, atunci te opresc", a spus Vasile Grec, un sofer din zona.

"Foarte bine se circula, din groapa in groapa. Mi-e mila de masina si de mine. Nu avem noi ce sa facem. In fiecare saptamana suntem cu masinile la reparat, mai ales noi taximetristii”, a spus o alta soferita.

Nu de putine ori, din cauza starii proaste a carosabilului, soferii din zona au fost hotarati sa blocheze drumul. Au renuntat la idee deoarece drumul este din ce in ce mai putin folosit de soferii care vin sau pleaca spre Moldova, iar protestul le-ar fi facut rau tot localnicilor.

“Primaria Borsa, impreuna cu celelalte primarii din pe tronsonul Moisei – Iacobeni au facut sesizari la toate forurile, institutiile. Am incercat sa aducem in zona diversi reprezentanti ai Guvernului. Populatia a incercat in mai multe randuri sa blocheze drumul, dar i-am convins ca de fapt nu ne blocheaza decat pe noi, pentru ca din pacate, in urma unui sondaj facut de Politia orasului Borsa, pe DN18, in cinci zile doar patru masini veneau din Moldova spre vestul Romaniei si nu ar fi rezolvat mare lucru acest blocaj”, a explicat Sorin Timis, viceprimarul localitatii Borsa.

Nu toata lumea sufera insa din cauza gropilor din asfalt. Vulcanizarile par sa reprezinte afacerea momentului in localitatile traversate de DN 18. In Moisei, spre exemplu, pe nici doi kilometri, sunt sapte vulcanizari.

“Vin, vin, nu chiar asa de multi, ca sunt multe vulcanizari aici. Sunt sapte aici in Moisei. Au aparut ca ciupercile dupa ploaie”, a povestit angajatul unei vulcanizari.

Dupa insistente, fondurile necesare pentru continuarea lucrarilor au fost alocate, astfel incat in scurt timp drumarii se pot apuca din nou de lucru. Pana la finalizarea lucrarilor insa, soferii vor trebui sa se inarmeze cu nervi de otel pentru a putea ajunge in Suceava, de exemplu. In plus, deplasarile ii vor arde cu siguranta si la buzunar.


Preluare: eMaramures.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și