Cât costă un kilogram de nucă înainte de Paște 2024

Unul dintre ingredientele esențiale pentru cozonacii tradiționali este nuca. În piața Obor din București, un kilogram de miez de nucă a ajuns să coste în jur de 30-45 de lei. Kilogramul de nucă în coajă costă aproximativ 10 lei pe kilogram, scrie a1.ro.

Gospodinele care nu vor să gătească de Paște au posibilitatea de a comanda preparatele tradiționale, însă prețurile sunt destul de piperate. Chef Florin Scărlătescu a dat startul comenzilor încă de la jumătatea lunii aprilie.

Pentru o porție de 27 de sarmale, pofticioșii vor plăti anul acesta 137 de lei, iar pentru o oală de 2,4 de litri de ciorbă de miel trebuie să plătească 117 lei. Un kilogram de friptură de miel este 200 de lei, iar stufatul este 179 de lei.

Printre preparatele tradiționale dorite pe masa de Paște se numără și salata boeuf, care costă 75 de lei kilogramul. Pentru un platou tradițional cu jumări, chiftele, salata de vinete sau cârnați, pofticioșii trebuie să plătească 120 de lei.

Un pachet cu pască și cozonac este aproape 200 de lei. Astfel, pentru o masă completă de Paște, oamenii ar trebui să pregătească în jur de 1150 de lei dacă aleg mâncărurile gătite de Cătălin Scărlătescu.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și