Catalin Chereches a fost descris ca un metrosexual sadea, cu un corp bine intretinut si cu bani in buzunar. De asemenea, s-a mai pomenit despre relatia de amor avuta de primar cu fiica controversatului om de afaceri bucurestean Puiu Popovici, invinuit de un megatun imobiliar in capitala, dar si de “bula de sapun” aparuta dupa o vizita a Elenei Udrea in Baia Mare si care s-a soldat cu o apropiere intre tanarul burlac si proaspat divortata.

Mai mult s-a insistat in emisiunea “Dosar de politician” pe modul in care Catalin Chereches a dobandit puterea in Baia Mare si mai apoi pe cum a administrat municipiul.

“In timp pe dansa printre relatii amoroase, tradari politice, distractii in cluburile din Bucuresti, primarul Chereches administra si orasul Baia Mare. Atat de bine incat procurorii DNA i-au deschis un mega-dosar de coruptie in care este acuzat ca a luat spaga in forma continuata si s-a implicat in preluarea unui trust de presa local prin mijloace nu tocmai ortodoxe”, s-a precizat la tv.

“Desi fostul primar Cristian Anghel tocmai iesea din puscarie pentru coruptie, Chereches nu s-a putut abtine si a implicat Primaria in afaceri ciudate. Procurorii DNA au arata ca in cursul anilor 2011 – 2013 primarul Chereches a pretins si primit sume de bani cu titlu de foloase necuvenite de la reprezentantii a cinci societati comerciale pentru a le favoriza in procedurile de achizitie publica organizate de primarie. Informatiile publicate de presa locala arata modul in care Chereches a favorizat firmele prietenilor sai”, a spus Silviu Manastire. Citand diverse surse, acesta a amintit firmele detinute de Marcel Zoicas si Ioan Balta, zis Oniza.

Despre Construrom s-a mentionat ca ar fi primit sume importante de la buget pentru tot felul de lucrari publice. “Dupa ce Chereches a ajuns primar, societatea prietenului sau Zoicas a inceput sa semneze contracte cu administratia locala, fie direct, fie in subantrepriza. Societatea Constru Rom este implicata in aproape toate proiectele de lucrari demarate la Baia Mare: in proiectul de 120 milioane de euro de reabilitare a retelei de apa si canalizare, este subcontractant la soseaua de centura a Baii Mari si a primit contractul de gestiune si intretinere a drumurilor din oras. Aceeasi companie a primit si diverse lucrari fara licitatie. Peste 700.000 de euro pentru pavarea unei strazi si alte sute de mii de euro pentru reabilitarea unei fantani arteziene”, s-a facut public in emisiune.

Ion Balta Oniza, arestat preventiv anul acesta pentru implicarea intr-o retea care includea si clanul interlop Camataru, a fost mentionat pe scurt, tot la capitolul “beneficiari” ai fondurilor bugetare prin lucrarile de reparatii la strazi ce i-au fost incredintate in ciuda muncii de mantuiala.

Nu s-a omis din vedere nici traseismul politic al primarului Catalin Chereches, care a fost la PDSR, apoi la PSD, s-a apropiat de UNPR, ba chiar s-a facut peste noapte emmbru PDL, pentru ca sa ajunga in PNL, partid in care a obtinut “performanta” de a fi dat afara de doua ori in rastimp de cateva luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și