Un bărbat de 37 de ani din Beclean a întreţinut relaţii sexuale cu fiica lui în vârstă de 15 ani, incest din care a rezultat şi o sarcină. Peste doar două luni adolescenta urmează să aducă pe lume un copil al cărui tată îi este şi bunic. Culmea este faptul că şi mama adolescentei este însărcinată, urmând să nască cu doar o lună înainte de copila de 15 ani.

Deşi prin comunitate zvonurile circulau de ceva vreme, individul a fost denunţat la Poliţie abia săptămâna trecută, chiar de către bunica maternă a adolescentei. Femeia a descoperit că nepoata sa este însărcinată, după ce acesteia i s-a făcut rău şi a fost dusă la medic. Medicul a confirmat sarcina, iar adolescenta i-ar fi recunoscut bunicii că tatăl copilului este tocmai tatăl său. Bunica fetei nu a stat pe gânduri şi l-a denunţat pe bărbat la Poliţie.

Judecătoria Beclean a dispus arestul preventiv al bărbatului pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat pentru act sexual cu un minor.

„Se reţine în sarcina inculpatului, o persoană de sex masculin, că în cursul lunii martie în mai multe rânduri a întreţinut acte sexuale cu fiica sa minoră în vârstă de 15 ani cu acordul acesteia”, precizează prim-procurorul Sârb Vasile Ciprian. Potrivit acestuia pedeapsa pe care o riscă bărbatul variază între 3 şi 10 ani de închisoare.

Fata a fost internată într-un centrul al Protecţiei Copilului din Bistriţa şi este inclusă într-un program de consiliere psihologică. Încă nu se ştie ce se va întâmpla cu copilul din pântecele său care urmează să vină pe lume peste doar două luni. Ceilalţi fraţi ai adolescentei, o fetiţă de trei ani şi un băiat de 14 ani, vor rămâne în grija familiei, după ce bunica maternă s-a angajat să sprijine familia. „De obicei aceste lucruri se află târziu, mai ales atunci când victima este un copil. Acestuia de multe ori îi este frică să spună aceste lucruri. Din păcate se află destul de târziu, abia când cineva sesizează. În cazul acesta bunica a sesizat incestul. Se vorbea în comunitate din câte am înţeles. Şi bunica a aflat în prima fază din comunitate”, dezvăluie Teodor Sângeorzan, şef Serviciu Intervenţii în Situaţii de Abuz, Neglijare, Exploatare, din cadrul DGASPC Bistriţa-Năsăud.

Mama spune că nu ştia ce se întâmpla în propria casă Se pare că mama a declarat în faţa anchetatorilor că nu ştia despre ce se întâmpla în propria casă. Surse din anchetă susţin că bărbatul ar fi recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa. Atât vecinii de pe strada unde locuiesc vecinii adolescentei, cât şi cei din blocul ANL în care locuia copila alături de fraţi şi părinţi, sunt şocaţi de ceea ce se petrecea chiar sub nasul lor.

„Nu ne aşteptam la aşa ceva, vă daţi seama. El părea un om de treabă, dar ne-a înşelat pe toţi”, spune Daniel, un vecin şi fost coleg de muncă al bărbatului.

Familia cu cei trei copii locuia într-un bloc ANL, bărbatul fiind angajat la Complexul Balnear Băile Figa de lângă Beclean. Mama copiilor lucra la producătorul de cabluri Leoni, iar de puţin timp era în concediu prenatal. Dacă bărbatul provenea dintr-o familie simplă, mama adolescentei provenea dintr-o familie de profesori. Mai mult, bunicul mamei adolescentei a fost chiar senator în Parlamentul României în anii `90.


Preluare: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și