Potrivit ministerului, din primele informaţii transmise de către DSP Arad, tânăra a consumat un produs achiziţionat de la un cabinet de wellness, produs fabricat în Italia, importat de către un importator internaţional şi distribuit de o societate din Romania.

"Acest produs face parte din categoria alimentelor cu destinaţie nutriţională specială care, în conformitate cu Ordinul 387/251 din anul 2002, nu necesită autorizarea sau notificarea la niciuna dintre instituţiile cu atribuţii în acest sens", precizează Ministerul Sănătăţii (MS).

Conform legii, atributii de identificare a problemelor din acest domeniu revin Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru bioresurse alimentare - IBA, care a transmis faptul ca operatorul din România s-a autosesizat în acest caz, a identificat lotul de produse din care făceau parte şi cele trei cutii achiziţionate de tânără şi a prelevat probe pe care le-a transmis pentru verificări la unul dintre laboratoarele de analize dintr-o ţară membră UE, se mai arată într-un comunicat al MS.

Ministerul mai informează că a extins ancheta, vineri, şi in Bucureşti, inspectorii sanitari din Capitală verificând actele şi dosarele aflate la sediul central al operatorului român.

Şi Poliţia Arad a declanşat o anchetă în cazul tinerei care a murit la spital în urma unui stop cardio-respirator care ar fi putut fi provocat de un tratament pentru slăbit pe care îl urmase, familia acesteia afirmând că tânăra lua substanţele fără să fi consultat vreun medic.

Tânăra, care fusese tehnician dentar, avea aproximativ 80 de kilograme, iar o cunoştinţă i-a recomandat un agent care promovează produse pentru slăbit.

"A înlocuit micul dejun şi cina cu o cană de apă sau ceai în care dizolva prafurile cumpărate. Nu mai mânca decât la prânz, conform indicaţiilor primite de la agentul care distribuia prafurile de slăbit. A pierdut cinci kilograme din greutate în doar trei săptămâni", a spus o apropiată a tinerei.

Conform acesteia, soţul şi părinţii tinerei au decis să ducă produsul pentru slăbit la un laborator privat pentru a se stabili care este compoziţia prafurilor.

Apropiaţii victimei au mai spus că aceasta nu consultase un medic înainte de începerea tratamentului cu substanţe nutritive.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și