Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatului si deoarece acesta nu s-a supus somatiilor incercand sa fuga, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, conform prevederilor legale.

In urma actiunii s-a reusit retinerea persoanei in cauza, care a fost identificata ca fiind M. M. de 17 ani.

Din primele verificari a rezultat faptul ca la activitatea infractionala au mai participat si Gheorghe S. de 25 ani si Vasile S. de 32 ani.

La fata locului au fost descoperite noua colete ce contineau cantitatea de 4.400 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 39.000 lei.

Cele trei persoane, domiciliate pe raza judetului Maramures sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

***

*Tot ieri, 10 iulie 2013, in jurul orei 05.00, lucratorii din cadrul aceluiasi sector au descoperit, intr-o zona muntoasa – impadurita din apropierea frontierei de stat, 47 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.

Politistii de frontiera au dispus masuri specifice de monitorizare a coletelor concomitent cu supravegherea zonei iar la scurt timp la fata locului si-a facut aparitia o persoana, care a fost retinuta de lucratorii nostri.

Barbatul, identificat in persoana numitului Nicolae M. de 43 ani, impreuna cu cele 47 de colete, a fost condus la sediul Sectorului PF Valea Viseului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 23.230 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 206.000 lei.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Cercetarile sunt continuate de catre procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures si de politistii de frontiera delegati de catre acesta in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

* In dimineata zilei de 11 iulie a.c., in jurul orei 02.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, pe timpul executarii unei misiuni de supraveghere si control a frontierei de stat, au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii, (zona localitatii Straja) transportand mai multe colete voluminoase.

In momentul in care barbatii au observat echipajul politiei de frontiera, au abandonat coletele si au incercat sa fuga.

Deoarece acestia nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, un foc de arma, in plan vertical. Persoanele in cauza au ignorat somatiile si profitand de intuneric si terenul impadurit s-au dispersat in directii diferite.

In zona respectiva, politistii de frontiera au descoperit 5 colete voluminoase ce contineau 12.499 de pachete de tigari de provenienta ucraineana in valoare de 119.400 lei care au fost ridicate in vederea confiscarii.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și