Pentru toate acestea iata aici cateva sfaturi:

In zona de intrare in casa lumina este esentiala, astfel sunt recomandate corpurile de iluminat care emit o lumina generoasa. Daca este necesara o lumina suplimentara se pot adauga aplice in stanga si in dreapta oglinzii de la intrare.

In holuri se pot folosi plafoniere, aplice, spoturi pe sina sau lumini ascunse.

Scarile trebuie luminate pe toata lungimea pentru a prevenii accidentele,iar aprinderea trebuie sa fie posibila la ambele capete ale scarii.

Locul de luat masa, fie el in bucatarie sau in sufragerie, trebuie sa arate bine si sa fie functional. Se poate folosi un candelabru sau spoturi pe plafon, bufetul poate fi flancat in stanga si in dreapta de aplice, posibil reglabila.

Lumina din bucatarie poate fi data de o plafoniera de mari dimensiuni iar in zona chiuvetei si a blatului de lucru pot fii amplasate doua spoturi intrucat acestea reprezinta un loc de lucru atat ziua cat si seara.

In camera de zi sau living este nevoie de lumina de intretinere si privit la televizor, de lumina de citit, si in unele cazuri de lumina de accent pentru tablouri, plante si detalii arhitecturale. Acestea din urma se lumineaza cu spoturi, pentru citit se foloseste un lampadar iar pentru lumina generala se poate folosi un candelabru in ton cu stilul camerei.

In dormitor, iluminatul poate fi facut cu o plafoniera, lumina ascunsa sau aplice. La masa de machiaj este preferata lumina reglabila, iar pentru citit pot fi amplasate lampi pe ambele laturi ale patului.

In birouri lumina trebuie sa creeze un climat de confort cu contrast minim si fara straluciri deranjante. Asfel de ambient se poate crea cu ajutorul a doua plafoniere care pot genera suficienta lumina si bine difuzata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și