În cele mai recente dosare se poate observa că tot mai prezent este consumul unui drog sintetic, numit 3CMC.

Un exemplu este cazul din data de 22 februarie 2024, când magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie într-un caz de consum de droguri.

Este vorba despre un tânăr care a fost prins cu peste 17 grame de 3 CMC. Drogul este unul de sinteză, sintetic și foarte nociv spun specialiștii, dar și consumatorii.

Tânărul a ajuns inculpat în dosar după ce a fost oprit de polițiștii din Alba Iulia, în urma unui control de rutină.

”În fapt, în data de 14.07.2023 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat pe inculpatul în timp ce conducea autoturismul pe drumurile publice din Alba Iulia.

În urma controlului efectuat, organele de poliție au identificat 5 plicuri din material plastic care conțineau o substanță cristalină. Tânărul a fost testat cu aparatul Drugtest care a indicat valori pozitive la metamfetamină și amfetamină, fiind condus ulterior pentru recoltarea probelor biologice.

Din raportul de constatare tehnico-științifică nr. 1302258 din 22.08.2023 a rezultat că probele ridicate de la inculpatul sunt constituite din 17,7 grame de substanță care conține 3-CMC (3-Chloromethcathinone), au reținut magistrații.”

Ce este 3 CMC. Drogul ”cristal” care se vinde ieftin în Alba
Drogul, face parte din categoria catinonelor, parte a amfetaminelor. Este un drog creat sintetic, care a circulat la liber și pe piața din România.

În termeni populari acesta este cunoscut pe stradă ca și Cristal. Este foarte răspândit, a ajuns să fie comercializat de mare parte dintre dealerii de droguri.

Este un drog folosit în special la petreceri de tineri, elevi de liceu sau studenți deoarece este foarte ieftin. Mult mai ieftin decât cocaina.

Însă, drogul are o rată foarte mare de dependență. A apărut pe piață relativ recent, fiind folosit cu precădere în țarile vestice.

Prețul acestuia variază între 50 și 100 de lei gramul, potrivit cominicatelor transmise de DIICOT.

Pedeapsa primită de inculpat

Tânărul și-a recunoscut vina și a spus că a consumat droguri din cauza unor probleme personale. Magistrații l-au condamnat la pedeapsa de 9 luni de închisoare, cu amânare, pentru deținerea de droguri de risc.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.


Preluare: Alba24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și