De ce ai nevoie pentru a lucra de acasă?


Bineînțeles că acest tip de muncă nu este pentru orice funcție și pentru orice activitate, însă în principiu marile corporații au mers pe ideea de muncă de acasă pentru angajații birocrați. Pentru a lucra de acasă ai nevoie în primul rând să dispui de un spațiu amenajat în care să îți poți desfășura conform activitatea. De aceea este necesar să ai un birou unde să ai la dispoziție un calculator și un monitor sau un laptop, unde să ai conexiune bună la internet, să ai o imprimantă și cartușe imprimantă, să ai un telefon fix sau mobil la dispoziție unde să poți fi contactat pe toată durata programului de lucru.


Bineînțeles că este esențial să ai intimitate și liniște pentru a-ți desfășura activitatea cu maximă productivitate, iar un scaun comod te-ar ajuta enorm, deși avantajele lucrului de acasă constau și în faptul că pauzele pot fi mai dese și te poți mișca mai mult. Bineînțeles că angajatorul îți va furniza consumabilele de care ai nevoie pentru a-ți duce la bun sfârșit activitatea de zi cu zi, astfel că vei primi agende, pixuri, cartușe imprimantă Epson, coli de hârtie, etc.


Care sunt aspectele mai puțin pozitive ale lucrului de acasă?


În primă fază când spunem că lucrăm de acasă poate sună foarte bine și poate părea că ai o libertate mai mare, astfel că poți să îți desfășori activitatea și să ai și timp liber mai mult la dispoziție. în realitate, se pare că lipsa socializării și a timpului petrecut fizic alături de alte persoane poate avea un impact negativ asupra psihicului angajaților. De aceea foarte mult persoane aleg să meargă din când în când în locuri special amenajate pentru munca remote, pentru a socializa cu alte persoane. O altă reacție negativă a lucrului de acasă poate fi faptul că începi să nu mai acorzi foarte multă atenție felului în care arăți, astfel că vei ajunge să te îngrași sau să nu te mai îngrijești la fel de mult ca atunci când munca ta se desfășoară în birou, poate nu vei mai merge la coafor atât de des, la manichiură și nu îți vei mai cumpăra haine.


Sursa de imagine:
Nikodash / Shutterstock.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și