În Maramureș, regimul temperaturilor maxime în următoarele două săptămâni va fi caracterizat de valori în general sub cele normale pentru această perioadă din an, cu medii de 16...17 grade. O creştere de temperatură se anticipează în jurul datei de 26 septembrie, când media de 21 de grade se va situa peste valorile obişnuite. În privinţa regimului termic al nopţilor se aşteptă variaţii, de la nopţi mai răcoroase în 25, 26 şi 28 septembrie, la valori apropiate de cele normale în rest, şi anume medii de 9...11 grade.

Probabilitatea de ploaie se menţine destul de ridicată pe parcursul celor două săptămâni de anticipaţie, totuşi acestea vor fi mai frecvente între 28 septembrie şi 1 octombrie, când ar fi posibilă şi cumularea izolat a unor cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, valorile termice se vor menţine destul de scăzute în primele zile, atât cele maxime, cu medii de 7...10 grade, cât şi cele minime, cu 2...4 grade. Apoi, o creştere uşoară a temperaturilor va aduce regimul mediu la valori de 11...12 grade ziua şi 4...6 grade noaptea, apropiat de ce ar fi normal în această perioadă din an.

Probabilitatea pentru precipitaţii se menţine destul de mare pe tot intervalul, dar vor fi doar ploi slabe, cu caracter local, exceptând perioada 29 septembrie-1 octombrie când ploi moderate cantitativ vor fi pe spaţii mai extinse. Pe creste, la peste 1800 m altitudine, vor mai fi trecător şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și