În prezent, platforma Android TV rivalizează cu alte sisteme, ale altor producători notorii. Cu toate acestea, spre deosebire de unele sisteme care sunt disponibile mai ales pe televizoarele companiilor respective, raza de acțiune a Android TV se extinde la mai multe dispozitive și mărci diferite. De asemenea, Google a lansat propriul hardware dedicat Android TV sub forma unui Chromecast.

Ce este Android TV?

La fel cum Android este un software destinat telefoanelor, platforma Android TV este sistemul de operare dedicat de Google conceput pentru ecranul mare. Este specific unui televizor Allview și aduce Google Play Store pe televizoare și dispozitive de streaming, împreună cu alte capabilități Android, cum ar fi aplicații de tip sideloading, jocuri, accesarea Asistentului Google și multe altele.

Primul dispozitiv Android TV a fost Nexus Player, lansat de Asus în 2014.

Principalul obiectiv al software-ului este de a vă ajuta să descoperiți conținut nou online. Toate dispozitivele Android TV vă oferă acces la servicii de streaming precum Netflix, HBO Go, Amazon Prime Video și multe altele. De asemenea, acestea vă ajută să vă organizați conținutul media local cu ajutorul unor aplicații.

Primul dispozitiv Android TV a fost Nexus Player, lansat de Asus în 2014. Acesta a rulat software-ul Android Lollipop și a venit cu suport pentru Google Cast (cunoscut acum sub numele de Chromecast). Acesta a fost urmat de lansarea televizorului Nvidia Shield TV în 2015. Dispozitivul a cunoscut succesori în 2019, dar caseta mai veche este încă unul dintre cele mai populare media streameri Android de până acum.

Treceți rapid la 2022 și Android TV este integrat în televizoarele de la mulți dintre cei mai importanți 10 producători de televizoare inteligente, inclusiv Allview, Sony, Xiaomi, Panasonic și alții. Software-ul, susține Google, este, de asemenea, prezent în dispozitive de la peste 160 de operatori de televiziune din întreaga lume.

Interfața Android TV pentru majoritatea televizoarelor inteligente și a altor dispozitive lansate înainte de 2022 este împărțită în rânduri de conținut. Aplicațiile pe care le vedeți pe ecranul principal sunt personalizabile și vă puteți juca și cu setările pentru a personaliza și mai mult dispozitivele Android TV.

Majoritatea dispozitivelor Android TV nu au sărit încă pe Android 10.

În ceea ce privește versiunile de software, Android TV nu seamănă deloc cu Android pe smartphone-uri. Desigur, denumirile sale de software corespund cu cele ale sistemului de operare mobil, dar modul în care se desfășoară actualizările este diferit.

Google a anunțat recent actualizarea Android 11 pentru platforma TV, dar majoritatea dispozitivelor Android TV existente încă nu au trecut la Android 10. Este posibil ca Google să treacă direct la Android 11 pe televizoare, dar este greu de spus unde vor duce planurile confuze ale companiei privind ecosistemul.

Acestea fiind spuse, unele televizoare noi de la companii, cum ar fi un televizor Allview 50ePlay7100-U, vin cu Android 10 din fabrică, astfel încât software-ul pe care îl primiți depinde cu adevărat de momentul în care ați achiziționat dispozitivul Android TV. Cu cât este mai recent, cu atât mai nou este software-ul.

Prin ce se deosebește Android TV de Google TV?

Google a restructurat puțin lucrurile în lumea Android TV. Pseudonimul Google TV, pus anterior deoparte, a fost resuscitat ca interfață pentru Android TV. Google TV reproiectează modul în care arată interfața Android TV și unifică conținutul din diferite aplicații.

De asemenea, renunță la interfața de utilizare a rândurilor și o înlocuiește cu file de conținut în partea de sus a ecranului principal. Conținutul este acum aranjat în secțiuni denumite For You, Live, Movies, Shows, Apps și Library. De asemenea, primiți comenzi inteligente pentru casă și un nou mod ambiental pentru a afișa Google Photos ca economizoare de ecran.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și