Ingrediente:

500 g fasole boabe
o ceapă mare
un morcov mare
o ţelină mică
un pastarnac
o rădăcina pătrunjel
câteva boabe de piper
un ardei gras roşu
o linguriţă boia de ardei dulce
un praf de cimbru uscat
sare
4 linguri ulei
leuştean

Mod de preparare:

Pentru patru porţii se folosesc 500 grame fasole cu bobul mic. Se pune la înmuiat pentru câteva ore, pentru a scurtă fierberea. Fasolea se fierbe schimbând de trei ori apa. Nu se adaugă niciodată apă rece pentru procesul de fierbere.

Fasolea trebuie să fiarbă la foc mic, timp îndelungat, cu vasul acoperit. Ca un secret, adăugaţi câteva boabe de piper la fiert.

După ce am schimbat cele trei ape, punem legumele tăiate în felii mari şi ceapă şi lăsăm fasolea să fiarbă la foc mic împreună cu ele vreme de 30 minute. Când boabele încep să se strivească uşor, punem ardeiul tocat şi boiaua de ardei.

După 15 minute adăugăm şi morcovul. Spre sfârşitul fierberii adăugăm cimbrul uscat, sare după gust şi 4 linguri de ulei. O mai lăsăm câteva minute şi adăugăm leuşteanul.


Preluare: Realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și