Sudul Peloponezului a simţit primul puterea naturii. Forţa cu care înaintează ciclonul le-a amintit grecilor de faimosul personaj Alexis Zorba, după care l-au şi botezat.

Dar autorităţile avertizează că nu este loc de glumă. În această seară, Zorbas, căruia meteorologii i-au dat denumirea ştiinţifică medicane va atinge, pe alocuri, puterea unui uragan.

Preventiv, autorităţile au emis cod roşu de vânt şi le-au transmis localnicilor să iasă din case doar dacă este absolut necesar. În Atena, unde trăiesc mii de români, ciclonul va lovi în mai puţin de o oră.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii aflaţi în zonele vizate de furia naturii.

Tudorel Merisan, român stabilit în Creta: "Păi în Creta, să se ridice valuri de 12 metri este o problemă foarte mare pentru că sunt magazine pe mal şi e zonă turistică. Sezonul turistic e încă în floare şi s-au alarmat, într-adevăr autorităţile"

Înainte să ajungă în Grecia, Zorbas a îngenunchiat Sicilia.

Cele mai mari pagube sunt în zonele de coastă. Valurile au atins 7 metri înălțime şi au inundat străzile și casele din cartierele de pe litoral. În Catania, bărcile din port au fost distruse.


Preluare: Observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și